Skocz do zawartości

hispo

OFFLINE Ostatnio: 06 08 2007 08:24
-----

Moje posty

W temacie: płyta pod konkretne 3 wymagania

03 08 2007 - 11:12

Z tego co szukałem to znalazłem tylko Asus Striker (spełnia wszystkie 3 wymagania) ale to jest koszt powyżej 1000zł - szczerze mówiąc wolałbym coś tańszego i miałem nadzieję, że coś takiego znajdzie się na rynku.

Co do SLI to planuję teraz zakup jednego GTX'a i chciałbym mieć na przyszłość już przemyślaną możliwość rozbudowy o kolejnego.

Już prędzej odpuściłbym te DDRy i zszedł na 800MHz - w tej sytuacji płyty które zaproponowałeś, faktycznie rozwiązują problem.

W temacie: Zestaw komputerowy 6000zł

06 07 2007 - 13:26

Mógłbyś podrzucić jakiegoś linka z porównaniem GTS SLI vs GTX - coś nie mogę nic znaleźć na sieci a sprawa jest dla mnie ważna bo sam mam taki dylemat ...

W temacie: Zestaw komputerowy 6000zł

06 07 2007 - 08:08

2xGeForce 8800 GTS Galaxy 320MB TV & 2x DVI (PCI-E) ( Połączone w SLI )

A nie byłoby lepiej sprawić sobie zamiast tych dwóch GTS 320 jednego GTX'a? - czy mógłbyś Marix125 rozwinąć dlaczego proponujesz takie rozwiązanie?

Druga sprawa - w zestawieniu brakuje obudowy :P - przy długościach high endowych kart grafiki właściwy jej dobór może mieć znaczenie

W temacie: Konfiguracja kompa - Wasze opinie

04 07 2007 - 11:35

Mardock - właśnie komponuję sobie sprzęt w bardzo podobnych okolicach cenowych co ty i generalnie podoba mi się twoja konfiguracja

ale

czy nie zastanawiałeś się jednak nad pójściem nieco w górę z procesorem?
Jeśli chcesz używać high endowej karty graficznej, może sie okazać, że wąskim gardłem tej konfiguracji będzie procesor. Poczytaj np. tutaj: http://twojepc.pl/artykuly.php?id=gpu_vs_c...tx&strona=6

druga sprawa to RAM - czy faktycznie jest sens iść w 4GB RAMu?