Witam, przeszukałem ten temat wyszukiwarką, ale nie trafiłem dokładnie na to.
Mam nagrywarke DVD LITE ONa RW SHW-1635S. Jednak w menadżerze programów widze jeszcze dysk CD o nazwie: RF3101X PBF8360 SCSI CdRom Device. Mam takie problem ze po formacie wkładam sobie płytke do tejże mojej nagrywarki LITe ON no i spokojnie moge wszystko odczytać z płytek. Natomiast kiedy włączam nero albo obojętnie jaki inny program do nagrywania - to nie moge jej wybrac jako nagrywarki bo mam do wyboru tylko virtualy napęd...
aha sterowniki ściągnołem najnowsze do tej nagrywareczki ale w menadzerze programów wogole chyba tego nie uwzględnia bo mi pisze ze data sterowników to 2001 rok...
Po poprzednim formacie tez o ile pamiętam ni mogłem nagrywać - ale nie wime co sie stało ze w pewnym momencie jednak mogłem nagrywać - no i tak trwało to az do tego formata..
Jeszcze jedno - moze ważne.. - w menadzerze programów przy i"nnych urządzeniach" czyli u mnie przy kontrolerze uniwersalnej magistrali szeregowej (USB) mam wykrzyknik - czyli nie mam sterowników zainstalowanych. To moze miec wpływ? czekam na wszystkie uwagi:]
Ma ktoś jakieś pomysły?
Jeśli tak to odrazu prośba zeby to tłumaczyć jak kompletnemu laikowi - bo nie jestem zbyt mocny w tych teamatach:]
z góry dzięki R.D
higher

Moja zawartość
Nie podano