musze zaznaczyc ze jest to dosc duz zmiana dla mnie >>> wiaze sie to
a) zmiana systemu operacyjnego na viste (dx10 :/)
c) prawdopodobnie zasialacz bo mam tylko 240 v
d) karta graficzna >>> kupnem zmiana
e) mnostwem innych rzeczy ktorymi nie bede nikomu zawracal glowy :/
teraz podaje w gwoli jasnosci moja konfiguracje sprzetu >>>
procek >>> intel pentium D 940 (duo 2x 3.2, 2mb cache, 800mhz)
ram (tymczasowo) >>> 4 x 512 (266mhz lol nie wiedzialem co kupowalem) a zamierzam kupic kingstone na dual channel 2 x 2gb(2x1) pc 5300 677 5cl
plyta glowna (tu moj glowny niuans tzn nie wiem czy karta gfx pojdzie, to znaczy slyszalem ze plyta moze cos spalic albo nie dac rady?) >>> asustek emery 1.05 pci express x16 a zadnych info nie znalazlem nawet na stronie producenta :/
zasilacz >>> 240 v z tego co sie orientuje
to tak musze tu zaznaczyc ze w przyszlosci moge zmienic konfiguracje wlacznie z plyta glowna takze nie chcialbym zeby ta karta byla jakims bublem :/
poza tym chcialbym wiedziec co na tej plytce glownej pojdzie w maks cenie do 500 zet albo troche wiecej
a takze prosze o wszelkie inne propozycje >>> kart oczywiscie preferuje nvidie geforcy ...
i tak z gory zakladam ze chcialbym a by to smigalo niezle na AoC >>> glowny powod dlaczego robie to zmiane :/
aha i mam jeszcze jedno pytanie czy windows vista pojdzie mi instalka z biosu/bez systemu operacyjnego na pc ... tzn format : c a potem czy sie da go zainstalowac z na kompie ?
z gory dzieki >>> oczywiscie mam juz troche pomyslow ale wole posluchac rady specjalisty :/ najlepsza karta pod moja plytke glowna w granicy 500 zloty ( albo taniej :/ ) o to prosze
a wogole to ten komputer to jest ....
hp media center edition m7480
wiec nie wiem zabardzo co robic
prosze o pomoc
aha znalalem sobie cos >>> Radeon ale wlasnie - jest to radeon,
moglby mi ktos odpowiedziec na pytanie czy kwestia problemow ati zostala juz rozwiazana na w vista? i czy oplaca sie brac tego radeona
bo widze ze jest on calkiem niezly, nie podano ilosci shaderow i renderow .... i to jest niuans
pls niech ktos mi odpowie :/
i jeszcze jedno - czy radeon wpelni wspolpracuje, wydajnie i bez problemow z dx10 na vista?

Temat jest zamknięty