Skocz do zawartości

guziko

OFFLINE Ostatnio: 28 09 2011 15:42
-----

Moje tematy

Problem z połączeniem bezprzewodowym

26 09 2011 - 13:08

Witam.

Przeprowadzilem sie, bo zaczynam studia. Pojawil sie problem przy laczeniu mojego PeCeta z laptopem brata i Internetem.

Sprzęt:
PC z Windows 7
Laptop Windows Vista Business
Karta sieciowa do PC: Pentagram Hornet P 6132-11
Modem: Arris
Router: Belkin
Dostawca Internetu: UPC

Internet bezprzewodowy na laptopie działał bez zarzutu. Niestety na stacjonarnym przerywało połączenie. Znajomy mówił, że komputer szukał poprzednio skonfigurowanego połączenia (ze starego mieszkania) i dlatego co chwila przerywało połączenie. Dlatego też postanowiłem skonfigurować nowe połączenie (na komputerze stacjonarnym). Teraz Internet bezprzewodowy nie działa w ogóle. Ani na laptopie, ani na stacjonarnym. Działa za to połączenie przewodowe do routera (którego swoją drogą teraz używam). Przy próbie połączenia z Internetem bezprzewodowym na stacjonarnym pojawiają się problemy ukazane na screenach. Próbowałem wpisywać klucze Internetowe, numery Routera, etc. Nic to nie pomagało. Po próbie podłączenia się poprzez sterownik karty sieciowej, połączenie ukazuje się na chwilę (tylko teoretycznie, bo Internetu i tak nie ma), a po chwili znika.
W miarę możliwości dostarczę nowych informacji. Nie wiem co więcej mogę napisać, bo kompletnie się nie znam na sprawach związanych z Internetem.

Opis screenów:
1. Zarówno narzędzie Windows, jak i sterownik karty sieciowej znajduje docelowe połączenie (Piecumasta1944)
2. Na chwilę pojawia się połączenie po połączeniu przez sterownik Realtek
3. Po kilku sekundach połączenie znika
4. Próby naprawy błędu po połączeniu przez Windows. Restart karty sieciowej i restart routera nie przynoszą efektów.

POZDRAWIAM!

Głośny wentylator procesora

06 09 2011 - 16:19

Witam!

Wczoraj przyszedł do mnie zamówiony na techplanet.pl zestaw komputerowy.
Wszystko fajnie działa (pomimo, że sklep zapomniał dorzucić zamówionych do komputera akcesorii..., ale to juz osobna historia).
Niestety komputer bardzo głośno pracuje. O ile zaraz przy włączeniu hałas jest znośny, to po paru chwilach wentylator kręci tak,
jakby chciał wylecieć z obudowy. Czy jest jakaś możliwość wyciszenia tego wentylatora? Nie wiem, może poprzez zmniejszenie obrotów?
Z góry dziękuję za pomoc. To podzespoły mojego komputera, które mogą mieć jakieś znaczenie w tej sprawie:

PROCESOR: AMD Phenom II Multi-Core X6 1055T AM3
Płyta główna: Asrock 970 Extreme4 AMD 970 Socket AM3+
OBUDOWA: CoolerMaster Elite 430 RC-430-KWN1

POZDRAWIAM!