Skocz do zawartości

grom546

OFFLINE Ostatnio: 19 07 2011 13:02
-----

Moje tematy

Czytnik kart MC CR-102

10 07 2011 - 10:33

Witam,
Mam problem z czytnikiem kart ModeCom Cr-102, w czytniku działa usb, ale czytniki kart SD/MMC/etc już nie. Dioda power się nie pali ( a powinna). Czytnik pod płytę główną podłączony (kiedyś działał nagle przestał) sterowników nie mogę przeinstalować bo nie wykrywa urządzenia. Nie wiem co teraz zrobic ;/ płyta główna to: ASUS P5G-MX. Fabrycznie wszystko składane przez Komputronik.
Szukałem w necie, są podobne tematy ale nie ma rozwiązania problemu. Jedynie jedna osoba napisała żeby zamiast pod F-USB1 przypisać czytnik pod F-USB2. jak to zrobić i gdzie jest ten F-usb2 na płycie?

Hej ludziska nikt nic nie wiem, przydała by się pomoc :confused:

Odczyt ze speedfun'a

08 07 2011 - 20:30

Witam wszystkich,

Konfigurowałem speedfun zgodnie z instrukcją zawartą na forum ale mimo wszystko mam trochę inne opisy. Chciałem się was poradzić czy takie wartości jakie pokazuje ten program są w normie. Chcę zmniejszyć obroty wentylatora w biosie bo jest strasznie głośny. Trochę mnie dziwi temperatura karty graficznej 59C. Oto screen:
Dołączona grafika
Sprzęt to
Intel Core 2 Duo E4600 2,4 GHz BOX
Karta graficzna GeForce 9600GT (pasywne chłodzenie)

dodatkowo posiada wentylator 12v na tylnej ściance, do którego też będę chciał kupić przejściówkę na jakieś 7/8/9 V.