Skocz do zawartości

grogfeld

OFFLINE Ostatnio: 10 01 2012 13:00
-----

Moje posty

W temacie: Pogaduchy o grach

17 04 2011 - 18:01

Zdecydowanie tak. Każdy produkt z serii Battlefield był genialny, a grałem w prawie każdą część od BF 1942 aż po BF Bad Company 2, zahaczając o BF 4Free, która prezentuje isę nawet fajnie :). Polecam.

W temacie: Pogaduchy o grach

08 04 2011 - 21:16

Się śmiejcie, ale ja czekam na ił 2 sturmovik cliffs of dover bo nie ma to jak dobry symulator, a ostatnio zainstalowałem sobie Leaders - Clash of Nations, fajna gierka.

W temacie: Jakie znacie języki programowania?

01 04 2011 - 15:14

Teraz programuję w Java SE + ME (bluetooth) kiedyś liznąłem Pascala i Delphi, a zacząłem od C++ wkrótce zabieram się za C# więc przygotujcie się na szereg tematów z nim związanych :P

W temacie: [Konfiguracja] Sieć i Router

31 03 2011 - 15:21

Hej!
Jak rozumiem chodzi Ci o spółdzielniany internet, a to najczęściej jest dostarczane kablem do LAN czyli RJ-45 takim jak ten (WTYK) i (GNIAZDO). Znaczy to, że możesz kupić dowolny router z Wi-Fi osobiście polecam najtańszy z możliwych a te już za ok 80 zł możesz kupić. Konfiguracja prosta, a cena przecież bardzo ważna. Zazwyczaj przydział IP odbywa się przez porównanie Twojego adresu MAC (adres fizyczny karty), a routery mają opcję kopiowania adresu więc nie ma się czym przejmować.

Co do konfiguracji routera to polecam po zakupie zgłosić się z postem lub przeszukać forum z podobnym tematem, gdyż przy źle skonfigurowanym routerem możesz zakłócić pracę routerów tej firmy lub co gorsza dla Ciebie bez Twojej wiedzy udostępnić internet innym z sąsiedztwa (w końcu Wi-Fi to sygnał radiowy).

W temacie: Rozbudowa komputera - komputer do gier

30 03 2011 - 11:15

Najnowszych gier to na tym nie odpalisz, a jak już to będą rwały. Jak napisał jackass podaj moc i markę zasilacza bo jest słaby to przy zmianie karty możesz mieć problemy.

Druga kwestia to niesprecyzowana ilość złociszy. Jeśli nieograniczona to polecam zakup (zlecenie złożenia) nowego zestawu, przy pozostawieniu może dysku, ale rozumiem, że chodzi o ewentualnie ok 1000 zł, więc zacznij od karty graficznej i ewentualnego zasilacza. Nie polecam jednak kupna mocnych kart bo przy takim procesorze i tak nic nie zrobisz. Ewentualnie zmień procesor na E7500 (ok 380 zł), kartę na powiedzmy ENGTS450 DirectCU TOP/DI 1GD5(ok 500 zł) i na pewno zasilacz no choćby Chieftec CFT-600-14CS albo jakiegoś Tagana (ok 280 zł). Tak oto wydasz ok 1200 zł i dzieciaki sobie pograją.

Wiem, że komuś ta propozycja może się nie spodobać, ale to tylko przykład bo wiem, że te podzespoły są wydajne i przynajmniej sprecyzowane.

Jeśli chcesz obniżyć koszty to kup starszego GF9800 GT, zmień procesor na słabszy (lub pozostaw obecny) i jeśli masz markowy zasilacz 500W to nawet nie ma co zmieniać. Wtedy wydasz 400 zł i tez będzie dobrze.