Witam ponownie, okazało się że budżet powiększa się do 860zł :-). Dzięki temu planuję wziąć taki zestaw:
--------------------------------------------
Wariant INTEL IV:
- Gigabyte P31-DS3L - 229zł
- Goodram 2x1GB - 124zł
- Celeron C430 - 143zł
- Palit Geforce 8600GT Sonic+ - 360zł
----
Koszt: 856zł (+ przesyłka)
Jakieś obiekcje / uwagi / zażalenia :-) do takiego zestawu? Ceny najtańsze jakie udało mi się znaleźć (wszystkie z jednego sklepu aby zaoszczędzić na przesyłce). Aby się upewnić mam jeszcze kilka prostych pytań:
- 2x1GB jest bardziej wydajne niż 1x2GB?
- Czy Celeron C430 nie ma jakichś bardziej i mniej podatnych na kręcenie serii? (czyli czy powinienem się czegoś wystrzegać)
- Palit 8600GT jest ok czy są jakieś lepsze 8600GT'ki w tej cenie?
Pozdrawiam
- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Posty: groadin
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 4
- Odwiedzin: 542
- Tytuł: Nowy
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
0
Neutralna
Moje posty
W temacie: Bazowe podzespoły do 700zł
24 12 2007 - 20:17
24 12 2007 - 12:45
No cóż, przyznam że kuba_kubi mnie zaintrygował tą kartą... Z recenzji wydaje się być naprawdę fajna i w dodatku nie ma co do niej porównywać 7300GT. Na esc.pl jest Palit HD2600pro z DDR3 za 250zł. Jeszcze nie szukałem w innych miejscach, ale z Celeronem zamiast C2D cena wychodzi mniej więcej taka sama jak w wariancie Intel I:
Wariant INTEL III:
- Gigabyte P31-DS3L - 245zł
- GOODRAM 1GB - 60zł
- Celeron C430 - 150zł
- ATI HD2600pro Sonic - 250zł
----
Koszt: 705zł
Co o tym sądzicie?
Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt :-)
Wariant INTEL III:
- Gigabyte P31-DS3L - 245zł
- GOODRAM 1GB - 60zł
- Celeron C430 - 150zł
- ATI HD2600pro Sonic - 250zł
----
Koszt: 705zł
Co o tym sądzicie?
Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt :-)
23 12 2007 - 19:55
No cóż upgraduje głównie w celu możliwości pogrania w aktualne i trochę starsze gry, jednak nie mam jakichś dużych wymagań co do płynności i jakości grafiki (moją najlepszą kartą graficzną był podkręcony radeon 9550, co pozwalało mi na pogranie w aktualne dla niego gry przy low lub mid detalach przy 25-30 fps) - szczególnie że nie mogę mieć dużych wymagań z takim budżetem :-). Chciałbym jedynie zrobić to najbardziej optymalnie jak sie da.
Myślałem czy nie kupić mobo ze zintegrowaną grafą, a kiedyśtam dokupić kartę graficzną, ale jednak zrezygnowałem (po prostu wole teraz zakupić za tyle ile mogę - gdyż te pieniądze mam ze sprzedaży innych rzeczy i wychodzi jakbym "zamieniał" a nie kupował sprzęt :-) - nie chcę do tej zabawy dokładać).
Co do karty GF 8500 to już zrezygnowałem, a 8600GT to już trochę za dużo. Dlatego jedyna opcja to chyba kręcony 7300GT.
PS: Co byście powiedzieli o takim wariancie: najtańszy Celeron, oraz 8600GT. Cenowo wychodzi coś mniej więcej jak cena wariantu Intel I (który na razie jest moim wyborem). Procesor i grafika kręcone na ile pozwala to standardowe chłodzenie (bez szaleństw). Podobno takie coś będzie lepsze niż wariant Intel I. Co o tym sądzicie?
PS2: Dodatkowego ramu teraz nie będę kupował, dokupię sobie spokojnie później (chyba że okaże się że mam więcej kasy niż myślałem).
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi
Myślałem czy nie kupić mobo ze zintegrowaną grafą, a kiedyśtam dokupić kartę graficzną, ale jednak zrezygnowałem (po prostu wole teraz zakupić za tyle ile mogę - gdyż te pieniądze mam ze sprzedaży innych rzeczy i wychodzi jakbym "zamieniał" a nie kupował sprzęt :-) - nie chcę do tej zabawy dokładać).
Co do karty GF 8500 to już zrezygnowałem, a 8600GT to już trochę za dużo. Dlatego jedyna opcja to chyba kręcony 7300GT.
PS: Co byście powiedzieli o takim wariancie: najtańszy Celeron, oraz 8600GT. Cenowo wychodzi coś mniej więcej jak cena wariantu Intel I (który na razie jest moim wyborem). Procesor i grafika kręcone na ile pozwala to standardowe chłodzenie (bez szaleństw). Podobno takie coś będzie lepsze niż wariant Intel I. Co o tym sądzicie?
PS2: Dodatkowego ramu teraz nie będę kupował, dokupię sobie spokojnie później (chyba że okaże się że mam więcej kasy niż myślałem).
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Posty: groadin
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość