Skocz do zawartości

goostaff

OFFLINE Ostatnio: 07 07 2007 17:44
-----

Moje tematy

Neostrada-Router-Pc-Laptop=Jak to zrobić?pomocy!

07 07 2007 - 12:23

Witam serdecznie! Jestem nowym uzytkownikeim tego forum. Szukałem odpowiedzi na moje pytanie ale niestety nie udało mii sie znalezc 100%ej odpowiedzi. Mój problem wygląda następująco:
Mam w domu neostrade podłączoną do routera JAHT EAM-2104P. Do tego routera podłączony jest moj sąsiad z domu obok(dobry sąsiad:)). Dostałem w pracy laptopa, w pracy działa on w sieci bezprzewodowej. Co musiałbym zrobić żeby:
-najpierw(wiem ze to mniejsze koszty) podłączyć laptopa do internetu tak zeby działał i laptop i PC?? Ewenttualnie zeby podlaczyc kabelkiem który wchodzi do PC, laptopa i zeby chodził internet. Jestem kompletnym laikiem jeseli chodzi o takie sprawy, nie chce nic popsuc zebym czasami porył cos w laptopie bo jak przyjade do pracy i nie bedzie mi dzialal internet na laptopie to bedzie gnój:).
-w pozniejszym czasie chciałbym zrobic sobie tak jak mam w pracy, ze działa mi intiernet bezprzewodowo w całym domu?
Chciałbym (jezeli oczywiscie ktos ma chwile czasu i checi) zeby mi ktos z was opisal mi krok po kroku co mam kuipic i zrobic w obydwu przypadkach, albo chociaż w pierwszym:). Z góry dziekuje ,bede ogromnie wdzieczny za pomoc.pozdro