Skocz do zawartości

gonzol

OFFLINE Ostatnio: 28 11 2007 00:41
-----

Moje posty

W temacie: udostepnianie polaczenia+ograniczenie i brak lacznosci

01 09 2007 - 20:56

oba kompy maja przydzielany adres automatycznie wiec zmienie tak jak ty mowisz

01 09 2007 - 19:39

a moglbym Ciebie jeszcze poprosic o dokladne onstrukcje na jaki i gdzie powinienem zmienic te IP bo switcha moge miec za darmo od kolegi. Mam w aster wykupiony jeden adres IP 212.76.55.131.
Podlacze neta do switcha, nastepnie do niego kablami 2 kompy i co teraz musze zmienc w laptopie, gdzie i na co by konflikt IP mi sie nie pojawial

01 09 2007 - 17:53

na glownej stacji mam neta, ograniczenie jest tylko na stacji glownej na polaczeniu z 2 kompem.
Moge zdobyc switcha a jak tam ustawic by 2 komp mial niezalezne polacznie bo jak do tej pory podlaczylem 2 kompy pod switcha do gniazd to wyskakiwal konflikt adresow IP. Switch to edimax ES-3105P

01 09 2007 - 14:22

to w skrocie :( : polaczylem 2 kompy kablem i udalo sie polaczyc bo pliki miedzy niemi moge przesylac. Niestety na PC jest komunikat "ograniczenie lub brak lacznosci" - na lapie tego nie ma. Nie moge tez udostepnic polaczenia internetowego bo w zakladce zaawansowane pokazuje mi sie komunikat jaki napisalem w gornym poscie. Zatem co zrobic by laptop mial internet i jak zlikwidowac(naprawic) te ograniczenie

mam nadzieje zer troche jasniej ;p