Skocz do zawartości

giziq

OFFLINE Ostatnio: 07 04 2015 01:59
-----

Moje posty

W temacie: Realtek HD brak dźwięku na jednym głośniku 2.1

19 01 2010 - 01:11

chcesz może w jakiś sensowny sposób skomentować swojego dla mnie oczywistego posta?

Ależ oczywiście, że chcę. Napisałem wprost:

w opcji 'Konfiguracja głośników' jest tylko 'Kanały audio: stereo' bez możliwości wybrania głośników przestrzennych.

tak więc oczywistym jest, że proszę o rozwiązanie problemu z kartą i jej konfiguracją a nie jak wywnioskowałeś (błędnie) z podłączaniem głośników (kable, wtyki etc.). Ponieważ sam doszedłem do tego, że problem leży w konfiguracji karty (a nie wadliwym działaniu głośników), poprosiłem o pomoc właśnie w tejże sprawie (patrz wyżej).
Nie chce mi się tracić czasu na dalsze konwersacje z Twoją osobą, więc to mój ostatni post. A koledze 'anduvir' dziękuję za chęci.
Dobranoc

18 01 2010 - 19:53

A tu Cię właśnie zaskoczę ponieważ twój wniosek nie jest tak oczywisty jakby ci się mogło wydawać i twoja logika jest nieco wadliwa ponieważ to nie wina głośników. Po podłączeniu jakiegokolwiek innego sprzętu głośniki działają bez zarzutu. Oczywistym więc jest, że wina leży, że tak powiem 'po stronie komputera'. Myślałem, że rozwiążę ten problem po prostu zmieniając ustawienia karty dźwiękowej, ale nie ma takiej opcji, dlatego właśnie pisząc tu, na forum, chciałem się dowiedzieć czy moja karta nie ma takiej możliwości czy potrzeba np. jakiegoś dodatkowego sterownika. Jak widzę jednak od Ciebie drogi kolego takiej informacji nie otrzymam, bo albo 'lecisz po najmniejszej linii oporu', bądź po prostu jesteś osobą niekompetentną.
Tak więc czekam na dalszą pomoc jakiejś miłej osoby.
Dziękuję

18 01 2010 - 18:33

Tak działają oba, żaden nie jest wyciszony