Skocz do zawartości

gerrond

OFFLINE Ostatnio: 09 12 2009 16:13
-----

Moje tematy

Toshiba a300d - wysoka temperatura podzespołów

08 12 2009 - 16:53

Witam,

Krotko i na temat. Laptop Toshiba a300d 14p. Program, z ktorego odczytalem pomiar temperatury to EVEREST Ultimate Edition.
Ponizej screen z pomiarem temperatury:

http://zapodaj.net/ba48618ef03b.jpg.html

Taka mala legenda, patrzac od lewej.

70 - Temperatura: Procesor nr / rdzen nr 1
42 - Temperatura: TOSHIBA MK2552GSX NIE WIEM CZEGO TO TEMP. Prosze o wyjasnienie
1,1 - Wartosc napiecia: Napiecie rdzenia procesora
79 - Temperatura: Procesor
70 - Temperatura: Procesor nr / rdzen nr 2

Teraz pytanie czy ta temperatura jest prawidlowa? Wykazuje mi ja jak nie mam uruchomionych zadnych aplikacji tylko antywirus, skype itp, ktore uruchamiaja sie wraz z windows. Gdy chce w cos pograc to skurczybyk strasznie sie grzeje i czesto nawet wylacza samoczynnie by nie dopuscic do przepalenia. Prosze mi powiedziec czy z mom laptopem jest wszystko ok. Nie jest on stary ma lekko ponad roczek. Co moge uczynic w tym wypadku? Moze zmiana sterownikow?

Komputer nie startuje

06 12 2009 - 13:16

Witam,

Mam pewien problem. Gdy chce wlaczyc komputer on nie reaguje. Gdy tylko go wlaczalem zawsze po paru sekundach byl charakterystyczny dzwiek piiip. Mniej wiecej wtedy gdy pojawial sie ekran do wejscia w bios. Teraz niestety nic. Komputer chodzi, ale nie startuje windows. Monitor nie chodzi tylko jest wygaszony. Nie wiem juz co mam napisac prosze o jakakolwiek wskazowke.