Skocz do zawartości

funky

OFFLINE Ostatnio: 24 11 2007 11:45
-----

Moje tematy

Problem z zintegrowaną kartą sieciową

20 11 2007 - 09:29

Zintegrowana karta sieciowa (Nvidia Network Controller) na płycie EVGA 650i Ultra po zainstalowaniu - działa bez problemu, wszystko poprawnie znajduje i instaluje - niby wszystko ok. Mój komputer łączy się z neo, i udostępnia połączenie przez switch'a na dwa inne komputery. Problem jest z tym, że co jakiś czas (różnie, raz godzina raz dwie) na tamtych dwóch komputerach zanika sieć i wyświetla komunikat że prędkość jest ograniczona i sięć znika, net znika, a na moim komputerze nie ma żadnych oznak nieprawidłowego działania. Po odłączeniu kabla od karty sieciowej (mojego komputera), ponownym włączeniu switcha, zdiagnozowaniu i naprawieniu połączenia sytuacja wraca do normy po kilku minutach. Nie wiem z czym jest problem, wiem że cos napewno z moją sieciówką zintegrowana, bo szybciej działało poprawnie wszystko (na starej płycie głównej). Zmieniałem stery, miałem nowe, stare, włączałem wyłączałem siecówke w biosie, wyłączałem opcje atuomatycznego odłączania nieużywanych urządzeń w celu oszczędności energii, nie jest t żaden robak, żaden trojan. System mam XP (SP2) z nowymi łatkami. Jeżeli ktoś miał podobny problem, lub wie jak go rozwiązać proszę o pomoc. pozdrawiam

EVGA 650i Ultra+Realtek ALC885 problem

15 11 2007 - 10:01

Witam. OD wczoraj jestem posiadaczem płyty EVGA 650i Ultra. Po zainstalowaniu pod systemem XP(sp2) sterowników do zintegrowanej karty dźwiękowej (ALC885), w głośnikach jest dźwięk ale towarzyszy mu lekkie buczenie/szum. Po zainstalowaniu pokazuje się normalnie panel realtec'a z ustawieniami dźwięku, sygnału wyjściowego itp. Do którego wejścia bym nie podłączył glosników/sluchawek, to cały czas jest tak samo - występuje to pierdzenie/buczenie. Prosze o pomoc. Jest to problem w kwestii sterowników czy raczej uszkodzonej zinegrowanej karty dźwiękowej ?. Dziękuje i pozdrawiam