Skocz do zawartości

fr3x

OFFLINE Ostatnio: 02 05 2013 12:18
-----

Moje tematy

Dysk WD Caviar Green 2 TB - drugi dzień pracy i problemy

02 05 2013 - 00:49

Witam, mam mianowicie taki problem, że wczoraj odebrałem nowy dysk WD Green Cavior 2TB. Okej, zainstalowałem system, zero problemów. Ale miałem jeszcze podpięty drugi dysk 500 gb - gdzie wywalał mi jakiś czas temu smart bad. Odpiąłem go, bo stwierdziłem - po co mi awaryjny dysk. WD podpiąłem pod sata 1 a zasilanie niezmienione. Co ciekawsze - bios go widzi, a instalator windows 7 nie. Ktoś zaraz zapyta, po co sprawdzałem w instalatorze. Sprawdzałem po to, że jak próbuję uruchomić system, to wita mnie automatycznie Blue Screen w momencie ładowania systemu.

Czy istnieje możliwość reaktywowania systemu, bądź chociaż ujrzenie dysku w instalatorze i przeinstalowanie systemu?

Zakładka Main
imag0002eu.jpg

Ustawienia dysku:
imag0003qj.jpg

Botowanie - kolejność dysków:
imag0004qw.jpg

Wiadomość przy każdym uruchomieniu:
imag0005dv.jpg

Bootowanie:
imag0006c.jpg

Widzi tylko stary dysk 500gb ten uszkodzony SMART BAD:
imag0007gc.jpg

P.s Blue Screen:
obrazds.jpg

Wczoraj bezproblemowo widział wszystko. Odpiąłem tylko 500 gb dysk Sata II i nagle go nie widzi.

1. System jest na WD Caviar Green 2 TB.
2. Nie robiłem tego, w jaki sposób dokładnie?

Sprawdziłem nawet w Paragon Partition Manager™ 12 Professional i widzi ten dysk - lecz wszystko na czerwono. File system invalid. Sformatować nie mogę, ma MBR również update zrobić nie mogę. Wszystko zaczęło się dziać, gdy odłączyłem dysk. Co dziwne, nawet na tym dysku ze SMART Bad zainstalowałem system, aby cokolwiek zobaczyć na tym dysku... Błagam, pomóżcie bo muszę się dostać na ten dysk 2 TB...

Zarządzanie komputerem - dyskami:
oxlz.jpg

yqse.jpg
jliv.jpg

Z  poziomu partion magica mam dostęp do partycji drugiego dysku. Niestety, nie jestem w stanie uruchomić z niego systemu, który wczoraj zainstalowałem. Chcę wyjąć te 500 gb dysk i pracować tylko na tym nowym 2 TB dysku, gdzie jest system. Jak to zrobić?

SMART 500 GB - Mówiłem, że jest uszkodzony
lgpw.jpg

SMART 2 TB - to nowy dysk, ale proszę.
wytz.jpg

Płyta główna ASUS P5KC