Moi kochani, proszę wytłumaczcie mi czym tak naprawdę różni się format od zerowania komputera. Sprawa wygląda tak:
mój komputer jest zawirusowany, ponadto wiem, że gdzieś tam w zakamarkach jego pamięci znajdują się dane, które chciałabym usunąć
raz na zawsze. I teraz mam do Was takie pytanie:
1.Czy wielokrotne formatowanie komputera będzie równało się z jego ZEROWANIEM? Tzn. czy jest jakaś różnica w tym, czy sformatuję go kilka
razy pod rząd zamiast raz, czy wtedy będę miała pewność, że usuną się WSZYSTKIE wirusy, podsłuchy i dane? czy może
2.jeśli chce się pozbyć wszystkich wirusów i podsłuchów i danych to muszę bawić się w programy zerujące dane
3.Podobne pytanko jak w przypadku pierwszego- czy jeśli wyzeruję swój komputer za pomocą jakiegoś programu jakąś tam metodą-
to czy jeśli wyzeruję kilka razy tą samą metodą komputer to da to lepszy efekt, niż wtedy gdybym wyzerowała komputer raz, ale
LEPSZĄ METODĄ.
.....troszeczkę pokreciłam, ale mam nadzieje, że mnie zrozumiecie. Proszę o pomoc, nie za bardzo orientuje się w tym temacie- licze na czyjąś uprzejmość