WItam, mam duży problem z formatowaniem głownej partycji systemowej, wczesniej robilem to przy użyciu płyty z windowsem xp jednak teraz nie mam do wyboru tej opcji... staralem sie sformatowac przy pomocy wiersza polecen, po komumnikacie "Czy chcesz aby wszytkie Twoje dane zostały usunięte..." pojawia sie :" Nie można uruchomić formatowania, ponieważ wolumin jest używany przez innym proces. Być może formatowanie zostanie uruchomione po uprzedniej dezinstalacji wolumin. Wszystkie otwarte dojścia do tego woluminu przestaną być prawidłowe. Czy chcesz wymusić dezinstalację tego woluminu?" wybieram TAK i pojawia się: "Nie można zablokować dysku. Wolumin jest nadal używany". Myślałem ze jest to spowodowane dodatkowym dyskiem qumpla ktory wlorzylem jednak nawet po jego odpięciu sytuacja sie nie zmienia, komputer sprawdzalem pakietem Panda Internet Sec. z najn. baza danych. Prosze o pomoc.
ps. wczesniej tę partycje formatowalem raz przy podłączeniu do innego PC, teraz jednak nie mam takiej możliwosći...
[format] >>PROBLEM Z FORMATOWANIEM<<
Rozpoczęty przez
lukas1
, 22 07 2007 09:17
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 22 07 2007 - 09:17
Napisano 22 07 2007 - 16:19
Nie ma możliwości sformatowania partycji systemowej skoro system z niej akurat korzysta. Jedynie można zrobić to pod środowiskiem DOS, ew. z płyty Windows'a. Chyba, że bardzo chcesz z poziomu Windows to podłączasz dysk u kumpla on odpala swój system i formatujesz za pomocą jego systemu swoją partycję systemową
Napisano 22 07 2007 - 16:32
WItam, mam duży problem z formatowaniem głownej partycji systemowej, wczesniej robilem to przy użyciu płyty z windowsem xp jednak teraz nie mam do wyboru tej opcji... (...)
Niemożliwe! Zawsze jest tylko pewno nie pamiętasz kolejności postępowania.
Rozpocznij instalację Windowsa => wybierz "od nowa" (znajdzie zainstalowany wcześniej system po podpowie naprawę) i wówczas pokaże się spis partycji => USUŃ partycję systemową => załóż na nowo i sformatuj. Następnie zainstaluje system.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych