Cześć, potrzebuję pomocy przy kompletowaniu komputerka, jako że od wielu lat nie zajmowałem się tym tematem jestem dosyć opóźniony, a nie mam zbytnio czasu zgłębiać wszystkich meandrów sprzętu PC 
Główne założenia:
- Procesor i5 4690 - nie zamierzam podkręcać
- Karta graficzna mile widziana msi GTX 970, lub jakaś tańsza alternatywa GeForce, która pozwoli zagrać przez najbliższe 2-3 lata na średnich lub wysokich detalach w różne gierki
- Płyta główna - w sumie mi obojętna, nie zamierzam rozbudowywać kompa, ani podkręcać procka ani nic, chyba wszystkie już mają jakiś jeden chociaż port USB3 więc jakaś budżetowa markowa będzie ok.
- Dysk SSD - koniecznie, może być 120 GB
- Dysk HDD na razie niekoniecznie
- Pamięć ram - 8 GB
- Obudowa jakaś zwyczajna, by to wszystko upchać i by zapewniała optymalne chłodzenie.
Dodatkowo:
- Komp ma być cichy, dlatego głównie przy karcie graficznej ważne jest, by chłodzenie było wydajne i ciche.
- Nie wiem jak sprawne jest standardowe chłodzenie procesora, czy jest ciche, czy jednak dorzucić jakiś alternatywny cooler za 70-120 zł - proszę pamiętać że procesor nie będzie podkręcany.
- Monitor na razie jest 1680-1050, może kiedyś będzie fullhd
Budżet to 4000 zł, dlatego prawdopodobnie będzie trzeba oszczędzić na karcie graficznej, ale to już pozostawiam Wam 
Pozdrawiam i dzięki za pomoc 
Aha, sklep to raczej morele.net bo oferują darmowe składanie ![;]](https://www.forum.tweaks.pl/public/style_emoticons/default/cwaniak.gif)

Moja zawartość
Mężczyzna