Skocz do zawartości

eques

OFFLINE Ostatnio: 25 11 2006 11:45
-----

Moje posty

W temacie: Ustawianie Zew IP na kazdym z komputerow w LAN

24 11 2006 - 19:36

Jeśli chcesz na każdym z komputerów zewnętrzne IP i nie chcesz NAT to nie wpinaj przewodu od modemu do portu WAN tylko w switcha. Nie musisz mieć routingu, nat. Ustawiasz na każdym z komputerów inne IP, brama wszędzie ta sama i to wszystko. Nie rozumiem tylko po co. Ze względu bezpieczeństwa i pracy sieci lepsze by było rozwiązanie sieć LAN i jeden zewnętrzy adres IP.

W temacie: [net] Różny adres ip na różnych kontach

24 11 2006 - 09:38

To jest win. W panelu sterowania można zmienić adres ip ale jest on ustawieniem odnoszącym się do wszystkich kont. Może wyjaśnie co chce osiągnąć. Na tym komputerze są dwa konta moje i dziecka. Router sieciowy jest tak skonfigurowany że na jednym ip dostęp do netu otwiera o określonych godzinach, dodatkowo na odpowiednich portach. Na innym dostęp jest nieograniczony. Stąd chce na dwóch kontach mieć rózne adresy ip. Nie interesuje mnie DHCP.

W temacie: Zamykanie Windows

23 11 2006 - 16:09

Padniecie samego zasilacza niestety może nie skończyć się tylko samą jego wymianą. Bardzo często zdarza się że padnięcie zasilacza (najczęściej przyczyną są przepięcia sieci elektrycznej) powoduje uszkodzenia płyty głównej, pamięci dysków, a nawet samego procesora. Proponuje metodą prób i błędów wyeliminować uszkodzony podzespół. Jeśli nie bardzo znasz się na kompach to proponuje aby zrobił to ktoś wykwalifikowany.