Witam!
Zamontowałem Vistę, ale mam problemy z zarządzaniem plikami spod Total Commander, tzn. podczas próby przenoszenia plików z jednej partycji na drugą, kasowania zbędnych plików czy uruchamiania aplikacji - system krzyczy że każdy z nich jest zabezpieczony przed zapisem, itd.
Nie ma problemu gdy wejdę bezpośrednio w dany katalog i ręcznie usunę każdy z nich po kolei.
Ale po to jest właśnie Total, żebym nie musiał się pierd...ć z ręcznym grzebaniem...
Próbowałem różnych wersji - to samo.
System siedzi na dysku 260 GB podzielonym na dwie partycje: C: - 20Gb (systemowa) i D: - reszta.
Na drugim dysku równolegle podłączonym wszystko chodzi bez problemu.
Dziwna jest też sprawa, że czasami podczas uruchamiania jakiegoś instalatora, np. odtwarzacza filmów, informuje mnie, że daną aplikację można uruchomić tylko spod administratora i pyta, czy chcę się na niego przełączyć. Po potwierdzeniu instaluje dany program bez problemu. Nie dziwiłoby mnie to, gdybym miał utworzone kilka kont, ale jest tylko moje, jako Użytkownik-administrator, i nie istnieje nic poza tym, nawet domyślne konto gościa.
Vista w wersji angielskiej - przy instalacji można było wybrać instalację typu "starter", "Home", "premium", "bussiness" - w sumie było ok. 7 możliwości, niektóre się powtarzały z dodatkową literką "N" na końcu wyrazu.
Ale wracając do Totala - jak to rozwązać?
I nie piszcie, proszę, "zmień program", bo mam do niego sentyment i uważam, że jest to najlepszy program jaki istnieje do zarządzania plikami. Poza tym, dlaczego na drugim dysku wszelkie operacje odbywają się bez problemu?

Moja zawartość
Nie podano