Skocz do zawartości

Zdjęcie

dziwne zachowanie kompa - 0x0000007E

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 mgdz

mgdz

Nowy

• 3 postów

Napisano 06 11 2008 - 18:59

prosze was o pomoc w takiej sprawie otóż nawet parę razy dziennie system sie wiesza a na niebieskim tle wyskakuje mi komunikat następującej treści:

Pojawił się problem i system windows został zamknięty aby zapobiec uszkodzeniu komputera.Jeśli po raz pierwszy widzisz ekran błędu ponownie uruchom komputer,jeśli ten ekran pojawi się ponownie wykonaj następujące kroki:Upewnij się że na dysku jest wystarczajaco dużo miejsca,jeśli sterownik jest zidentyfikowany w komunikacie wyłącz go lub skontaktuj się z producentem w sprawie aktualizacji sterownika .Spróbuj zmienić karty video.Skontaktuj się z dostawcą sprzętu w sprawie aktualizacji systemu bios Wyłącz opcje pamieci systemu bios takie jak buforowanie i przesłanianie.Jeśli do wyłączenia lub usunięcia składników musisz użyć trybu awaryjnego ,ponownie uruchom komputer naciśnij klawisz F8 aby wyświetlić zaawansowane opcje startowe a następnie wybierz opcje tryb awaryjny
Informacje techniczne:
***: 0x0000007E (0xc0000047,0x804FCDF8,0xB66198B0,0xB6619900)
rozpoczynanie zrzucania fizycznej pamięci:
Zrzut pamięci fizycznej został zakończony
W sprawie dalszej pomocy skontaktuj się z administraatorem
komputer ma pare miesiecy jest składakiem wariuje mi w sumie od niedawna i nie wiem co jest grane jeśli by się znalazł ktoś kumaty co ma troche pojęcia o temacie byłbym wdzięczny pozdrawiam ;]

• 0

#2 Lisciu156

Lisciu156

Stały użytkownik

• 256 postów

Napisano 06 11 2008 - 21:10

System siada ;/ albo masz dobitą Pamięć Ram ;] Przeinstaluj system, a jeżeli problem będzie się dalej powtarzał, to zmień pamięć.

• 0

#3 Macsch15

Macsch15

Profesjonalista

• 3 705 postów

Napisano 17 11 2008 - 23:25

tu coś masz :D

http://support.microsoft.com/?kbid=839641&sd=RMVP
i
tu
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=0x...=Szukaj&lr=
  • 0

#4 Nevitro

Nevitro

Początkujący

• 91 postów

Napisano 30 11 2008 - 18:39

Heh ja takie coś miałem czasami podczas gry w Call of Juarez - nie pamiętam czy przed re-instalacją systemu czy po, lecz teraz nie mam takiego czegoś.
Zalecam re-instalowanie systemu po dostaniu od serwisu bo nie wiadomo jakiego badziewa nawrzucali (mi jakiś program anty wirusowy ale do niczego, microsoft word'y, excele ...).

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych