kupilem sobie nowego pendrive
i podczas wkladania do usb dostaje dziwne ostrzezenie a brzmi ono tak:
"skok napiecia na porcie koncentratora
Urzadzenie USB przekroczylo limity zasilania swojego portu koncentratora"
dziwne ostrzezenie
Rozpoczęty przez
freesamen
, 21 11 2008 16:31
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 21 11 2008 - 16:31
Napisano 21 11 2008 - 16:40
Ja też takie coś mam, zwłaszcza, jak uruchamiam kompa z hibernacji albo stanu wstrzymania. Nigdy przy pendrive tego nie miałem, ale uważam, że warto to zignorować. Dość często dostaje to ostrzeżenie i nigdy jeszcze nic się nie spaliło.
Napisano 21 11 2008 - 18:19
z tym ze ja pendrive kupilem na allegro to moge jeszcze je odeslac
a laptop Asusa jest na gwarancji jakby co.
nie chcialbym ryzykowac ze cos moze sie spalic w moim laptopie Asusa
ale z drugiej strony gdy podpinalem pendrive do stacjonarki kumpla to zadne ostrzezenie mu nie wyskoczylo
a laptop Asusa jest na gwarancji jakby co.
nie chcialbym ryzykowac ze cos moze sie spalic w moim laptopie Asusa
ale z drugiej strony gdy podpinalem pendrive do stacjonarki kumpla to zadne ostrzezenie mu nie wyskoczylo
Napisano 21 11 2008 - 18:23
To znaczy, że pendrive jest sprawny. U Ciebie w lapie robi się jakieś małe spięcie. Ale tak jak mówiłem, ja na swoim Acerze non-stop mam ten komunikat - jak wracam ze stanu wstrzymania i jeszcze nic się nie stało.
Jak bardzo się boisz to oddaj lapa do reklamacji, ale ja bym się wstrzymał, bo lapki naprawiają długo w serwisach i wracają porysowane. Jak w moim acerze padła matryca to wrócił po 3 miechach i miał starszanie porysowaną klapę.
Dopiero jak naprawdę coś by się spaliło to go odeślij, ale wątpię, żeby coś takiego się stało, na USB są za małe napięcia (1.0-2.0v).
Jak bardzo się boisz to oddaj lapa do reklamacji, ale ja bym się wstrzymał, bo lapki naprawiają długo w serwisach i wracają porysowane. Jak w moim acerze padła matryca to wrócił po 3 miechach i miał starszanie porysowaną klapę.
Dopiero jak naprawdę coś by się spaliło to go odeślij, ale wątpię, żeby coś takiego się stało, na USB są za małe napięcia (1.0-2.0v).
Napisano 21 11 2008 - 21:31
aha dodam jeszcze ze
gdy podpinam do USB
myszke/drukarke/mp3
to nic sie nie dzieje i nie ma takiego komunikatu
wrrr
ale mam dzien
spalilo mi jeden port usb
co mam robic?
gdy podpinam do USB
myszke/drukarke/mp3
to nic sie nie dzieje i nie ma takiego komunikatu