Skocz do zawartości

Zdjęcie

dxdiag - system windows nie może odnaleźć pliku

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 kolumnapower

kolumnapower

Nowy

• 3 postów

Napisano 19 03 2008 - 16:11

CZeść wam oto mój pierwszy post na tym forum ,jak i pierwszy taki problem który opisuje poniżej
otóż dziś chciałem pograć sobie w colina 2005 ,no i klikam na ikonkę czekam a tu wyskakuje takie coś

Please enable Direct3D acceleration. You can do this by starting dxdiag and enabling Direct3D Acceleration in the Display1/2 tab after installing DirectX 8.1b (or later) and the latest drivers for your graphics card.

no więc włączam postanowiłem uruchomić ten dgdiag i włączyć "Direct3D acceleration" a tu następna niespodzianka wyskakuje mi error że "system windows nie może odnaleść pliku dxdiag... itd. " przeinstalowałem już sterowniki od czego się dało directa mam też najnowszego, którego przeinstalowałem już nie wiem ile razy i i tak klapa , już kompletnie nie mam pojęcia co robić dalej ;) , dlatego piszę tutaj i liczę na waszą pomoc ;) .

• 0

#2 #plus

#plus

Uzależniony od forum

• 1 315 postów

Napisano 19 03 2008 - 16:59

Sprawdź czy możesz uruchomić go ręcznie z C:\windows\system32

• 0

#3 kolumnapower

kolumnapower

Nowy

• 3 postów

Napisano 19 03 2008 - 17:43

heh żeczywiście znalazłem plik dxdiag.exe ale nie wiem czy był on tam gdzie być powinien a był tutaj C:\WINDOWS\system32\DX9\DirectX.cab w archiwum rar tak jakby zapomniał się wypakować ?? no cuż ale uruchomić udałomi się to i gry juz się uruchamiają normalnie żaden błąd ani nic nie wyskakuje , ale z ciekawości jeszcze sprawdziłem czy da się uruchomić poprzez start>uruchom>dxdiag i i tak mi wyskakuje że "system windows nie może odnaleśc pliku dxdiag...." więc o coz tym chodzi i czy to żle?? bo tak raczej być nie powinno być nie ??

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych