Skocz do zawartości

dulazquez

OFFLINE Ostatnio: 09 03 2016 18:50
-----

Moje tematy

Laptop vs TV - co jest nie tak?

07 03 2016 - 18:17

Witam serdecznie,

posiadam laptop Asus x54C z kartą graficzną Intel HD Graphics Family. Ostatnio nabyłam telewizor LG 43LF510V i chciałam go połączyć z laptopem kablem HDMI. Z początku nie działało nic, telewizor nie wykrywał laptopa, laptop telewizora. Próbowałam łączenia z projektorem, grzebania w panelu grafiki Intela, aż w końcu aktualizacji sterowników. Zaktualizowałam sterownik grafiki do najnowszej wersji i w połowie aktualizacji komputer magicznie połączył się z telewizorem. Wszystko działało idealnie do momentu ponownego uruchomienia laptopa ze względu na instalację nowych sterowników. System się uruchamiał (obraz był zarówno w laptopie jak i w TV), natomiast kiedy wyświetlił się ekran startowy, w telewizorze pojawił się "brak sygnału". Laptop działa bez zarzutu. 

Nie wiem co więcej mogę zrobić, mam wrażenie, jakby sterownik nie uruchamiał się wraz ze startem systemu, ale nie wiem gdzie ewentualnie mogę pogrzebać jeszcze, żeby wszystko działało jak należy. Nie uśmiecha mi się aktualizowanie sterownika za każdym uruchomieniem komputera.

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam
Magda