Skocz do zawartości

duchx

OFFLINE Ostatnio: 26 09 2011 21:53
-----

Moje posty

W temacie: GeForce 7300 GT

23 09 2011 - 21:43

ok metsej

ogarne te przejsciowke i kabel.

dam znac czy bedzie OK

pozdrawiam

Marcin

[uwaga=Abback]Połączyłem posty i proszę następnym razem nie dublować tylko używać opcji "Edytuj" Ps. Ciesze się iż rozwiązałeś problem więc temat zamykam ;) Pozdrawiam [/uwaga]

hej

no nie uwierzycie ;)

w nocy jeszcze kombinowałem z kablami i zauważyłem ze jak się wypnie kabel modem <--> karta sieciowa to obraz jest idealny na każdej rozdzielczości.
Prawdopodobnie moja kablówka prócz sygnału tel/radio/internet puszcza jeszcze jakiś dodatkowy sygnał.

okazało się, że to w ogóle idzie po masie.
kabel internetowy mam jakiś troszkę dziwny ponieważ te plastikowe końcówki są obudowane jakimiś blaszkami ?!?!?!? i te blaszki są polutowane i połączone oddzielnym kabelkiem z dwoma końcówkami.

domowym sposobem, brutalnie pozbyłem się tego mas-niepotrzebnego kabelka i jest wszystko idealnie :P

chciałem podziękować i pozdrowić: Abback, metsej, fernandez za zainteresowanie się tematem i pomoc.

pozdr.

Marcin Kalisz

W temacie: GeForce 7300 GT

23 09 2011 - 20:42

hej

sęk w tym, że na 1600x900 chodzi idealnie.

co do DVi niestety ten monitor ma tylko d-sub ;) (chyba że istnieje jakaś przejsciówka d-sub/dvi i wtedy kabel dvi - bo w karcie graf mam dvi)

cos mi sie wydaje ze ten GeForce poprostu nie radzi sobie z taką rozdzielczością sprzetowo i czeka mnie zakup nowszej karty.
(nie wykluczam też wady/uszkodzenia tej karty graf - co nie zmienia faktu zakupu nowej)

co do zakłoceń - podłaczałem oryginalny kabel i kabel brata i to samo.
Oddalałem monitor z kablem daleko od kompa wiec CHYBA zakłocenia wyeliminowałem.

zastanawia mnie jedna rzecz - mój brat ma starszego GeForca i u niego ta rozdzielczość 1920x1080 była ok. nic nie migało - obraz był przejrzysty.

pozdrawiam

Marcin