Skocz do zawartości

drnemo

OFFLINE Ostatnio: 17 02 2008 13:35
-----

Moje posty

W temacie: Tani zestaw dwu rdzieniowy 500-600zł

16 02 2008 - 18:36

Allegro i gotowy zestaw to było jedyne wyjście, za 600zł bym nawet tego co kupiłem nie złożył bo policzyłem te same części i mi wyszło 660zł a dałem 599zł bez transportu. Płyta główna obsługuje do 8GB na dwóch slotach. Teraz mam 1GB 800, ale pod koniec tego albo na początku następne 2GB 800 chce dokupić w jednej kości i myślę że 3GB to nawet pod Viste jakby się kiedyś przesiadł będzie dobre, bo do grania komputera nie potrzebuje, jak gram to w to na co mi sprzęt pozwala a nie ulepszam kompa żeby mi gry działały. Koło sierpnia września jeszcze grafikę dokupie dysk pod SATA2 bo teraz musiałem tylko jeden zostawić bo raz to mam 1 kanał IDE na którym chodzi dysk i nagrywarka (wbrew obawom nie ma żadnych strat w wydajności) a dwa to stary komp dałem rodzicom i tam został dysk co jest od nowości. W ostatniej chwili się jeszcze wahałem bo był za tą samą kasę zestaw, ale proc A 4200+ i do tego brisbane, 2GB ramu i 4x slot na ram i 4x sata2, a tu mam 2x sata2 i 2x slot na ram. Ale więcej jak jeden dysk większy powiedzmy 200GB pod sata2 i nagrywarkę może kiedyś jak mi się ta pod IDE zepsuje nie zamierzam wsadzać, a mam procka przynajmniej mocniejszego i jak widziałem parę testów brisbane 4200+ to nie żałuje, ten windsor co mam ma napięcie 1.2 więc też wg. producenta pobiera 65W. Jeden mankament albo i nie to zasilacz bo magabajta się doszukałem pod obudową, a to wiadomo jedna rodzina co codegen i tracer np. Te dwa akurat miałem codegen łaził w starym kompie od lipca 2002 do grudnia 2006, zmieniłem bo po zmianie z durona 1.2 na Athlona 220+ nie chciał komp wstać, ale to w sumie głównie dlatego że miałem dużo urządzeń w budzie, jak napędy optyczne odłączyłem to już normalnie startował. Więc kupiłem tracera 400watt za 75zl wtedy a tamten codegen na allegro w styczniu sprzedałem i ma nowego właściciela :). Także mnie ten zasilacz jeszcze boli, ale może go kiedyś zmienię. A narazie jestem zadowolony z zakupu i można zamknąć moje wypociny :)
p.s. Jakbym chciał z markowych części to by mi wyszło 800zł jak nie 900zł a na to se nie mogłem pozwolić.

25 01 2008 - 00:00

wszystkie te zestawy mają tego typu płyty.

24 01 2008 - 23:02

Tak, bude i zasialacz też. Procek to jest kosztem płyty głównej inaczej to bym się nie zmieścił.