Skocz do zawartości

domyslnik

OFFLINE Ostatnio: 20 09 2013 00:33
-----

Moje posty

W temacie: bcdedit set increaseuserva 4096 i problem z wydajnością

19 09 2013 - 22:50

Witam ponownie.

Był u mnie znajomy, i coś sprawdził.

http://oi40.tinypic.com/scb3ms.jpg

Tutaj te wartości drastycznie mi zmalały.

I jeszcze jest tam napisany Intel, a mam chyba do tego karte nvidi. Mozliwe jest, ze komputer nagle zaczal mi wykorzystywac ta slabsza karte graficzna?

Chciałbym pozdrowić pana informatyka i poinformować, że problem się rozwiązał. Wystarczyło przeinstałować sterowniki do karty graficznej. Pozdrawiam.

18 09 2013 - 17:57

To w takim razie pozostaje oddanie komputera do serwisu? I co miałbym im powiedzieć, żeby jak najlepiej mogli mi pomóc?

18 09 2013 - 17:22

No dobrze. To nadal, co mogę z tym zrobić? Czy po wpisaniu tej komendy namieszałem na tyle, że pozostaje już tylko oddanie komputera do serwisu?

Włączyłem ten program, status był cały czas dobry. Włączyłem grę, która chodziła beznadziejnie wolno i z odpaloną aplikacją sprawdziłem znowu, status nadal był dobry.

A co do tych wartości, jak już mówiłem. Znalazłem jakiś poradnik, skorzystałem. Potem znalazłem na innej stronie, że to jest właśnie tylko dla 32 bitów. Więc drugą komendą chciałem to cofnąć, ale od tamtej pory wszystkie aplikacje działają powoli.

18 09 2013 - 17:05

Mam już ten program, jak mam sprawdzić ten SMART? 

I tę utratę wydajności mam dopiero od wpisania tej komendy, mogła ona mi coś tam napsuć?

Uruchomiłem przywracanie systemu z innej daty, wszystko wyszło prawidłowo. Ale to nie pomogło, nadal wszystko chodzi bardzo powoli.

Ponawiam pytanie, http://pcsupport.about.com/od/fixtheproblem/ht/rebuild-bcd-store-windows.htm

to by może pomogło czy nie brać tego pod uwagę?

Przepraszam za nachalność, ale to dla mnie ważne...

18 09 2013 - 16:05

Opiszę wszystko po kolei.

Uruchomiłem przywracanie systemu. Wszystko się robiło, komputer się resetował. Włączył się z komunikatem, że się nie udało przez antywirusa ( numer błędu to 0x80070005 )

Więc wyłączyłem antywirusa, wybrałem inną datę przywracania. Wszystko się robiło, komputer się resetuje. Blue screen, że windows nie chce się włączyć. Kolejny restart, włączyło się naprawianie systemu z wynikiem takim, że się nie da go automatycznie naprawić. Po kolejnym restarcie włączył się powoli, ale normalnie, Problem z wydajnością nadal występuje.