Skocz do zawartości

disu

OFFLINE Ostatnio: 18 05 2011 15:35
-----

Moje posty

W temacie: GeForce 9800GT nie działa

16 05 2011 - 21:17

Byłem ze skrzyniom w komputerowym: więc: inne grafiki działają bez problemu, płyta według sklepu sprawna 100%. Na 2 innych zasilaczach ten sam problem. Gościu wina zwala na grafikę, lecz powiedziałem mu, że na kumpla kompie działa bez problemu.. zdziwił się i zarzucił jakąś tezę, że karta może nie być jeszcze totalnie uszkodzona i u niego może chodzić jeszcze, a moja mobo może być czulsza na takie rzeczy i nie odpali.. Zostawiłem im karte do jutra i mają ją przetestować i sprawdzić. Jutro bd wiedział czy jest sprawna. Jeśli tak (oby!) to po prostu nie współgra z moją płytą główną... więc bd musiał ją zmienić. Ile jest warty taki ASUS M2V-MX SE z AM2 i DDR2 oraz zintegrowaną grafą.
Mam pytanie: jak oni sprawdzają grafy? czym? mówił że testowanie trwa 1,5 - 2 h. Program? Jakiś tester specialny?

ps: Gość powiedział że 1 raz się spotkał z niekompatybilnym sprzętem jakaś MSI i Radeonem

13 05 2011 - 20:14

to nie rozchodzi się tylko o obraz, lecz wogóle komp nie wystartuje na niej, co do tego to próbowałem na DVI + przejściówka i również bezpośrednio na VGA

karta używana

13 05 2011 - 15:20

Tak próbowałem na jednym i drugim ramie, niby są w porządku bo na zintegrowanej wszystko gra i ładnie śmiga. Uprzedzając pytanie mam ustawione PCI-E VGA w biosie ;) Po prostu płyta główna coś niby widzi w slocie lecz nie uruchomi, po odczekaniu dłuższej chwili komp się uruchamia na zintegrowanej. Odpaliłem Everesta i PCI-E = puste

13 05 2011 - 14:20

Nie, poprzednio posiadałem GF 7600GT bez dodatkowego zasilania, myśle, że nie ma to nic do rzeczy. Dzień przed zakupem karty kupiłem nowy zasilacz, dysk oraz dorzuciłem 2GB ramu. Także na zasilacz raczej nie mogę zwalić winy, ram też ok tak jak i dysk