Skocz do zawartości

db09

OFFLINE Ostatnio: 30 04 2010 14:51
-----

Moje tematy

acer extensa 4100 wymiana baterii w laptopie.

30 04 2010 - 14:51

witam.
korzystam czasami z okolo 4 letniego laptopa, acer extensa 4100. bateria jest juz strasznie slaba, trzyma okolo 5min, ale to bez znaczenia.
ostatnio przerwal mi sie zasilacz, wiec kupilem przez przypadek nieoryginalny zamiennik. wejscie/wyjscie jest takie same, procz tego ze w oryginalnym zasilaczu jest wyjscie 3.42A, natomiast u mnie - 1.68A.

problem polega na tym, ze aby zasilacz dzialal musze go podlaczyc przed odpaleniem laptopa i nie moge odlaczac w trakcie uzytkowania.
w przeciwnym wypadku, dioda zasilania sie nie swieci, laptop niby jest ladowany ale co kilka minut ekran mruga i pokazuje sie komunikat o slabej baterii. czy moze to byc spowodowane roznica mocy czy to wina zasilacza?

router - uzywany czy nowy

30 04 2010 - 14:24

witam.
chce sobie kupic router na lacze netii i zastanawiam sie nad linksys wag54g2 .

cena miedzy nowym, a uzywanym rozni sie o okolo 70zl. w zwiazku z tym zastanawiam sie czy kupic uzywany, czy moze lepiej nie bawic sie w to i brac nowy?

[inne]microsoft sql na localu

15 04 2010 - 19:58

witam.
mam zajecia z ms sql'a, czesto cwiczeniowiec zadaje nam duzo prac na weekend do zrobienia w domu, problem w tym ze mam zablokowany w domu port i nie ma mozliwosci jego otwarcia.

zastanawiam sie, czy jest mozliwosc uruchomienia jakiegos skryptu i wykonywania polecen (insert itd.) w trybie offline?
kiedy wybieram local w server name, niestety nic sie nie dzieje