Skocz do zawartości

dahra

OFFLINE Ostatnio: 18 03 2013 22:25
-----

Moje posty

W temacie: Jak można zwiększyć zasięg sieci wi-fi przez router Linksys wrt54gl

18 03 2013 - 22:25

Oki, dziękuje za pomoc :)

18 03 2013 - 21:59

Nie:) już tak podłączam i daję odpowiedź

Dziękuje pomogło łączy się z internetem :) Przepraszam za tyle kłopotów. Teraz mam pytanie czy da się też tak zrobić jak router Netia Spot jest tylko dostępny jako wi-fi? Czyli jest podłączony tylko kablem telefonicznym oraz kablem zasilającym i zadnym innym. Na pewno wiesz o co mi chodzi :)

Albo inna jeszcze opcja. Tak jak pisałem na początku.
Obydwa routery są oddalone od siebie i nie ma możliwości ich podpięcia razem. Ale żeby zwiększyć ten zasięg, wiem że do tego służy funkcja repeat.

18 03 2013 - 21:33

chce podpiąć tak jak mówisz. Wcześniej tak się łączyłem z internetem:
Ze ściany idzie mi kabel lan który jest podłączony do netia spot Wan i kabel Ethernet który jest podłączony do netia spot i komputera. Kabel ze ściany to rj 45 czyli ten Lan.
A teraz próbuje zrobić tak jak piszesz. Czyli wypinam kabel Etharnet z komputera i podłączam do linksysa ( czyli jest połączony linksys z netia spot kablem Etharnet) a kabel Lan wypinam z netia spot i podłączam do linksysa.
I nie mogę się połączyc z stroną konfiguracyjną linksysa

18 03 2013 - 21:15

I tak robię:
Netia spot jest podpięty kablem Etharnet do linksysa plus do tego linksysa podłączyłem kabel Lan który idzie mi ze ściany pierwotnie byl on podłączony do netia spot. Efekt:
sieć jest niedostępna. W centrum sieci nic nie widzi.

18 03 2013 - 20:59

Już mam problem z punktem pierwszym. Podłączyłem jeden do drugiego kablem Etharnet netia spot do linksysa i wogole mi nie wychwytuje połączenia lokalnego. Wpisując 192.168.1.1 wyświetla mi witryna jest niedostępna.