- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Posty: dahra
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 6
- Odwiedzin: 257
- Tytuł: Obserwator
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
O mnie
-
Jaki posiadasz system operacyjny?
windows 7
0
Neutralna
Znajomi
dahra nie posiada znajomych
Ostatnio byli
Brak ostatnio odwiedzających do wyświetlenia
Moje posty
W temacie: Jak można zwiększyć zasięg sieci wi-fi przez router Linksys wrt54gl
18 03 2013 - 22:25
Oki, dziękuje za pomoc
18 03 2013 - 21:59
Nie:) już tak podłączam i daję odpowiedź
Dziękuje pomogło łączy się z internetem
Przepraszam za tyle kłopotów. Teraz mam pytanie czy da się też tak zrobić jak router Netia Spot jest tylko dostępny jako wi-fi? Czyli jest podłączony tylko kablem telefonicznym oraz kablem zasilającym i zadnym innym. Na pewno wiesz o co mi chodzi 
Albo inna jeszcze opcja. Tak jak pisałem na początku.
Obydwa routery są oddalone od siebie i nie ma możliwości ich podpięcia razem. Ale żeby zwiększyć ten zasięg, wiem że do tego służy funkcja repeat.
Dziękuje pomogło łączy się z internetem
Albo inna jeszcze opcja. Tak jak pisałem na początku.
Obydwa routery są oddalone od siebie i nie ma możliwości ich podpięcia razem. Ale żeby zwiększyć ten zasięg, wiem że do tego służy funkcja repeat.
18 03 2013 - 21:33
chce podpiąć tak jak mówisz. Wcześniej tak się łączyłem z internetem:
Ze ściany idzie mi kabel lan który jest podłączony do netia spot Wan i kabel Ethernet który jest podłączony do netia spot i komputera. Kabel ze ściany to rj 45 czyli ten Lan.
A teraz próbuje zrobić tak jak piszesz. Czyli wypinam kabel Etharnet z komputera i podłączam do linksysa ( czyli jest połączony linksys z netia spot kablem Etharnet) a kabel Lan wypinam z netia spot i podłączam do linksysa.
I nie mogę się połączyc z stroną konfiguracyjną linksysa
Ze ściany idzie mi kabel lan który jest podłączony do netia spot Wan i kabel Ethernet który jest podłączony do netia spot i komputera. Kabel ze ściany to rj 45 czyli ten Lan.
A teraz próbuje zrobić tak jak piszesz. Czyli wypinam kabel Etharnet z komputera i podłączam do linksysa ( czyli jest połączony linksys z netia spot kablem Etharnet) a kabel Lan wypinam z netia spot i podłączam do linksysa.
I nie mogę się połączyc z stroną konfiguracyjną linksysa
18 03 2013 - 21:15
I tak robię:
Netia spot jest podpięty kablem Etharnet do linksysa plus do tego linksysa podłączyłem kabel Lan który idzie mi ze ściany pierwotnie byl on podłączony do netia spot. Efekt:
sieć jest niedostępna. W centrum sieci nic nie widzi.
Netia spot jest podpięty kablem Etharnet do linksysa plus do tego linksysa podłączyłem kabel Lan który idzie mi ze ściany pierwotnie byl on podłączony do netia spot. Efekt:
sieć jest niedostępna. W centrum sieci nic nie widzi.
18 03 2013 - 20:59
Już mam problem z punktem pierwszym. Podłączyłem jeden do drugiego kablem Etharnet netia spot do linksysa i wogole mi nie wychwytuje połączenia lokalnego. Wpisując 192.168.1.1 wyświetla mi witryna jest niedostępna.
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Posty: dahra
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość