Skocz do zawartości

dadarw

OFFLINE Ostatnio: 10 08 2009 06:58
-----

Moje posty

W temacie: Reset kompa z kablem sieciowym

09 08 2009 - 11:04

dla tych co szukają odpowiedzi na podobne tematy... to była kwestia kondesatorków na płycie głównej. Wymienione zostało 30 kondensatorów i wszystko działa jka nowe:)

Niemniej, dziękuję wszystkim za pomoc.
W kwestii temperatur, fotki jakie załączyłeś brutus3 niestety nie działają. Zamieszczam linka do stronki z opisem obudowy:
dell ws precision 670
Temperatury obecnie są:
(wg.everest'a)
Płyta główna:46stC
Procesor:58stC
Aux:50stC
procGraf:50stC
otoczenie procGraf:40stC
dyski twarde:SCSI_40GB_#1:47stC
dyski twarde:SCSI_40GB_#2:45stC
dyski twarde:SAMSUNG_IDE:...170stC!!...tam chyba jest coś zepsuty czujnik :mad:

jeśli te temperatury sa za wysokie (chyba mniej więcej trzymają normy), to prosze o podpowiedź co z tym fantem zrobić:D

06 08 2009 - 08:08

Dzięki za uwagi:)
Dziś, po całodziennych wczorajszych bojach problem urozmaicił się i stał się jeszcze bardziej nieznośny.
Komputer zaczął się resetować w ten sam sposób, ale już nie tylko po podłączeniu karty sieciowej... np. w czasie oglądania filmiku również. To sugerowałoby zasilacz, twarde dyski lub kartę graficzną.
1 próba - odłączyłem po kolei każdy twardy (oprócz C:)
2 próba - odłączyłem monitor w nadzieji, że w ten sposób karta graficzna się nie włączy
3 próba - włączyłem kompa z podessanymi do dysku C: odkurzaczami ( :D )
4 próba - zainstalowałem dodatkową kartę sieciową i podłączyłem neta przez nią
Wszystkie próby po kolei przeprowadzane zakończyły się fiaskiem.

Obudowa jest oryginalna od Dell WorkStation Precision 670. Są w środku dwa wiatraki (bo tylko jeden procek) pierwszy nawiewa na HDki a drugi wyciąga z procka. Będę oczywiście wdzięczny za podpowiedź jak w tym przypadku obniżyć temperaturę również:mad:
Zasilanie podawane jest bardzo dokładne (wg.EVERESTa), ale może są jakieś zaniki, których nie jestem w stanie wyczaić. Zasilacz jest częścią obudowy...

05 08 2009 - 18:38

ten komp nie ma standardowej obudowy. Niestety nie jestem w stanie nawet powiedzieć ile ma wentylatorków, bo chyba cztery...
Niezależnie od temperatury, bezpośrednim czynnikiem wpływającym na zwieszanie się kompa jest podłączenie kabla sieciowego... Czy w tej sytuacji wysoka temperatura może powodować taki objaw? (pomijając, że jest to jeden z pierwszych czynników jakie w normalnych warunkach należałoby winić)

EDIT: standardowej tj. metalowej skrzynki przykręcanej z tyłu czterema śrubkami...
Ma standardową obudowę od tego modelu natomiast.