Skocz do zawartości

d_woj

OFFLINE Ostatnio: 08 08 2015 09:02
-----

Moje posty

W temacie: Komputer się nie uruchamia/zawiesza

08 04 2008 - 07:40

Nie bardzo rozumiem po co mam sprawdzic karte dzwiekowa? :) Zeby sprawdzic sloty? Sloty sa raczej dobrze wkladalem karte WIFI i dioda mrugala poprawnie...

Musze pozalatwiac komponenty i sprawdzac...bedzie ciezko ale moze sie uda. Do serwisu nie wiem czy warto isc bo pewnie za sama diagnostyke zawolaja ze 200zl.

Cholera ale sie wkopalem...

07 04 2008 - 13:08

No niestety sprawdzilem zasilacz i to samo...

Oprocz glownego wejscia zasilacza jest jeszcze jedno 4-pinowe (kwadrat) ktorego moja plyta nie ma... ale mysle ze to nie mialo znaczenia prz sprawdzaniu zasilacza...

A jakie wtyki zasilajace masz namysli? Od wentylatora procka? dyski, stacje cd itp nie maja tutaj raczej znaczenia...

Czy takie objawy moze miec uwalona kosc ram? A moze slot? Ale przekladalem kosci do innych slotow i to samo...

Postaram sie jak najszybciej zalatwic sobie jakas kosc ramu i sprawdze co sie bedzie dzialo...

07 04 2008 - 10:34

Temat absurdalny ale tak jest-komputer odpala, nastepnie zaczyna pracowac wolniej a na monitorze nic nie widac(od samego wlaczenia nic nie widac)...
Do biosu dostac sie nie moge bo nie widze nic na monitorze...
Domyslam sie ze to moze byc grafa, RAM lub plyta...

Po wyjeciu ramu, grafy, odpieciu wszystkich podezspolow(dyski, cd itp) slychac ciagle dlugie piski takie piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii itd...

Po wlozeniu karty graficznej dzieje sie to samo.
Po wpieciu kostki RAMu dzwieki znikaja ale nadal nic nie widac na monitorze.
Nie mam jak sprawdzic podzespolow bo u mnie wszystko jest na szynie PCI a tam na expresie...

Grafa to n-vidia 6200 turbocache 64bit, plyta glowna to MS-7046 a pamiec ram to ddr2 na szynie 400mhz...

Wczesniej wszystko chodzilo jak trzeba. Wyjalem dysk i wlozylem po jakims czasie spowrotem i pojawil sie ten problem.

Wyjmowalme juz baterie od biosa ale to nic nie dalo...

Co to moze byc?

Prosze o pomoc bo komp nie jest moj :)