Skocz do zawartości

Zdjęcie

czy komp zwalnia jak jest zakurzony od wewnątrz

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 smigacz93

smigacz93

Początkujący

• 18 postów

Napisano 06 12 2006 - 21:00

faktycznie zauwarzyłem ze komp jest troche zmulony jak w jednosce centralnej jest kurz... jak sie jego pozbyc?? zauwarzyłem ze jest on takze na wszelkich wiatraczkach począwszy od zasilacza po przez procesor i grafe... jak wy se z tym problemem radzicie?? czy wogule cos robicie?? a jakie mogą byc następstwa tego?? nie wiem czy to dobrego katalogu weszłem b miałem to pisac w problemach ze sprzetem ale pomyslałem ze jest to za blache i ze administrator bedzie miał niepotrzebną robote przezemnie :P heheheh pozdrawiam

• 0

#2 pisarz

pisarz

Komornik

• 690 postów

Napisano 06 12 2006 - 21:32

jakie następstwa? Zazwyczaj zakurzone czesci, szczegolnie grafika czy RAM leżakują teraz w odwiecznej krainie mlekiem i miodem płynacej. Takie rzeczy sie po prostu czysci, chociazby dlatego, zeby temperatura pracy nie rosła.

• 0

#3 Siwy123

Siwy123

[S]pace[C]owboy

• 924 postów

Napisano 06 12 2006 - 21:32

ja otwieram kompa, biore najpierw sucha szmatke ktora przyciaga kurz i zbieram go z trudno dostepnych miejsc a potem odkurzam to odkurzaczem z koncowka zmieniona na szczotke i zbieram to czego nie udalo sie wczesniej sciagnac. Czasem dzieki takim porzadkom mozna obnizyc temperature wewnatrz obudowy.
  • 0

#4 Marix125

Marix125

Starszy:

• 1 394 postów

Napisano 06 12 2006 - 22:38

Pisałem Ci tego posta w innym Twoim temacie:

Masz zasyfionego kompa, wiatrak z procka z zasilacza i pewnie cała reszta zakurzona. Jak masz kompresor to bardzo dobrym wyjściem będzie jego użycie, przedmuchasz kompa bardzo dokładnie niż jak odkurzał byś go odkurzaczem.
  • 0

#5 smigacz93

smigacz93

Początkujący

• 18 postów

Napisano 07 12 2006 - 18:22

dzięki .......
  • 0

#6 FCBarca4ever

FCBarca4ever

Początkujący

• 19 postów

Napisano 10 12 2006 - 18:18

Jak jest bardzo zakurzony to tak
  • 0

#7 genziutek

genziutek

Pionek

• 376 postów

Napisano 12 12 2006 - 22:49

No tego kurzu to troche by musiało być :P Gdyby ci zablokował wentylator np. od CPU to by było niezłe natępstwo ;) . Raz w roku, może dwa nie zaszkodzi dmuchnąć tam i tu.
  • 0

#8 Macko

Macko

Początkujący

• 105 postów

Napisano 16 12 2006 - 13:13

pierwszy raz po 6 latach postanowiłem oczyścić kompa :P - Mam dwukierunkowy odkurzacz - wciąga, a po zmianie opcji dmucha :P wystawiłem budę na balkon, załączyłem dmuchawę, i fjuu, tak powstał chuck'a'pick :P

Wcześniej wyciągnąłem grafikę, sieciówkę i wentylator od procka - pomyślałem że tak trzeba :P

Sprężone powietrze w puszce też podobno jest dobre, ale jeszcze nie próbowałem :P
  • 0

#9 genziutek

genziutek

Pionek

• 376 postów

Napisano 16 12 2006 - 14:27

Ja dziś akurat przy odkurzaniu pokoju wsadziłem rurę do PC. Ogólnie u mnie czyto w blaszaku, ale jak przystawiłem do radiatora od CPU to aż się małe tornado zrobiło z kurzu :P
  • 0

#10 Marix125

Marix125

Starszy:

• 1 394 postów

Napisano 16 12 2006 - 14:45

pierwszy raz po 6 latach postanowiłem oczyścić kompa - Mam dwukierunkowy odkurzacz - wciąga, a po zmianie opcji dmucha wystawiłem budę na balkon, załączyłem dmuchawę, i fjuu, tak powstał chuck'a'pick

Wcześniej wyciągnąłem grafikę, sieciówkę i wentylator od procka - pomyślałem że tak trzeba

Sprężone powietrze w puszce też podobno jest dobre, ale jeszcze nie próbowałem

Tak długi nie był odkurzany ? Ty się ciesz, że procesor Ci nie padł. :P ja komputerek odkurzam tzn przedmuchuje kompresorkiem co jakieś 2 miesiące.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych