Skocz do zawartości

czy da sie podmienić baterie do IBM Think Pad?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość_qad417_*

Gość_qad417_*

Napisano 22 01 2008 - 23:57

witam!
Mam zurzytą baterie w laptopie IBMa, LI-LON nowa kosztuje ok 200zł ;) ;) ;) WOW!Dołączona grafika Zastanawiam się czy da się rozkręcić starą i podmienić w niej akumulatorki. W tego typu bateriach są zazwyczaj połączone w łańcuch baretie AA. Teroretycznie wydaje się że mogło by to zadziałać i nawet nieźle działać jeśli bym dobre baterie włorzył. Tylko czy w praktyce to jest możliwe?? Tylko jakie baterie by musiały być? Czy najnowsze akumulatorki węglowo jakieś tam by były dobre?? Może robił to ktoś z was albo słyszał o takim czymś?
Jest możliwość że będzie problem z ładowaniem poprzez laptopa, no a jeżeli je zlutuje to inaczej nie naładuje niż przez laptopa. i kolejny potęcjalny problem, że w orginalnych są chyba jakieś układy scalone, które odpowiadają za pomiar stanu bateri itp. i mogą niedziałać z nowymi bateriami!Dołączona grafika

pliiiizzzzzzzzz help!! nie nie opłaca mi się wydawać 200 ziko

• 0

#2 krzyhoo

krzyhoo

Admin

• 1 039 postów

Napisano 23 01 2008 - 00:16

sprawdź ilo voltowa jest ta bateria i sprawdź czy rzeczywiście ma w sobie paluszki
P.S. wszystko się da, ostatnio widziałem jak ktoś zrobił baterie do lapka z baterii z komórek....

• 0

#3 Gość_qad417_*

Gość_qad417_*

Napisano 23 01 2008 - 01:54

nie rozkręcałem jej ale jej gabaryty i obudowa wskazuje na Paluszki AA. Martwi mnie tylko "ten" jej wewnętrzny licznik czykli o którym się własnie dowiedziałem i ogólna konfiguracja w razie wymiany ogniw.

ok! rozgryzłem to! a właściwie to znalazłem stronke gdzie ktoś już to dokładnie opisał!

http://www.summet.com/blog/2007/02/17/laptop-battery-refill/

polecam!!

nie wiem jeszcze tylko jak sie to przenosi na polskie realia finansowe.

pozdro500

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych