Skocz do zawartości

Czachodym

OFFLINE Ostatnio: 07 08 2012 15:18
-----

Moje tematy

Sterownik do wifi Acer Aspire 5610Z

23 07 2012 - 23:34

Witam. infoo.JPG - PicShot.pl Obejrzyjcie najpierw zdjęcie, a wszystko wytłumaczę. Otóż niedawno zainstalowałem Windowsa XP i chciałem do niego zamontować internet. Komputer nie wykrywał karty sieciowej, więc wszedłem w Menadżera Urządzeń i w zakładce "Inne urządzenia" zobaczyłem 2x Kontroler Ethernet (patrz nr 1). Do jednego znalazłem i zainstalowałem sterowniki, były to trzy pliki (patrz nr 2), dzięki którym działa mi internet przewodowy. Nie potrafię znaleźć jednak sterowników do wifi (te naprawiające net przewodowy nie działają), a jest mi to potrzebne. Działa mi tylko internet przewodowy. Proszę o link do sterowników naprawiających wifi. Dodatkowe dane: Model laptopa - Acer Aspire 5610Z, model karty sieciowej (patrz nr 3), model płyty głównej (patrz nr 4). W razie pytań zapraszam na GG: 43798468

[problem] z internetem w windows xp

21 07 2012 - 17:51

Witam. Dość dawno temu zakupiłem laptopa Acer Aspire 5610Z z systemem operacyjnym Windows Vista Home Basic. Wczoraj postanowaiłem zainstalować Windowsa XP Professional SP3. Wszystko poszło zgodnie z planem, podzieliłem dysk na partycje, przy włączaniu mogę wybrać który chcę mieć system operacyjny, lecz na XP nie działa mi internet, nie wiem dlaczego. Zainstalowałem jakiś program lub sterownik (nie wiem co to jest) i jak próbuje szukać połączenia z internetem to pisze mi: "Oprogramowanie Intel® PROSet/Wireless nie może wykryć obsługiwanej karty sieci bezprzewodowej. Zainstaluj obsługiwaną kartę." W dodatku nie mogę otworzyć okna łączenia z siecią a Menadżer Urządzeń nie wykrywa żadnej karty sieciowej. Co mam zrobić??