- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Posty: cyprianmeister
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 7
- Odwiedzin: 410
- Tytuł: Obserwator
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
0
Neutralna
Moje posty
W temacie: przemyslany (?) zestaw , prosze o uwagi
10 01 2008 - 22:21
nie pamietam nazwy raida ani tego numeru nigdy spamietac nie moglem , ale mam na mysli tego gdzie bit parzysty zostaje zapisany na jednym dysku a nieparzysty na drugim , czyli "teoretycznie" dysk pracuje 2x szybciej niz normalnie , hmm co sadzicie o testach w gazetach pokroju PC World Komputer ? wydaja sie sensowne ale kumpel twierdzi ze szkoda zachodu bo i tak wiekszosc testow jest podkupiona przez jakiegos producenta(tów)
W temacie: Zestaw do 2500zł.
10 01 2008 - 10:17
Kro.Peko ja bym zmienil grafe na ASUSA GF 8800GT 512mb , karta identyczna a cena 899zl przynajmniej tu www.gral.pl
10 01 2008 - 10:01
hmmm jestes pewny norek ze XP nie muli ? ja to juz od paru osob slyszalem zreszta nieglupich... natomiast ja docelowo myslalem o 64bitowym systemie , jesli chodzi o plyte to bylbym wdzieczny z jakas podpowiedz , opieramy sie o chipset P35 i potrzebujemy dobrych mozliwosci OC , duza ilosc portow USB tez bedzie plusem , oczywiscie rozwazamy tylko plyty z 4terema gniazdami na pamiec
jesli chodzi o karte LAN dodatkowa to juz ja usunalem z zestawu ;)Zestaw na dana chwile wyglada tak :Lp. Komponent Nazwa produktu 1. Procesor: Intel Core2 Duo E6750 2.66 GHz BOX (LGA775, FSB 1333, 4MB, 64-bit)2. Wentylator: Scythe Infinity Mugen 3. Płyta główna: Abit IP35 P35, DualDDR2-800, SATA2, RAID, GBLAN, FW, ATX, Core2 4. Napęd FDD: Brak - Wybierz5. Pamięci: DDR2 2048MB 800MHz OCZ Platinum rev 2.0 (2x1024MB, DualDDR2, CL4) 6. Dysk twardy: Seagate Barracuda 7200.10 320GB, SATA/300, 16MB cache, NCQ (zapis prostopadły) SZTUK DWIE chce w RAIDa polaczyc 7. Nagrywarka: Samsung SH-S202N, DVD±RW, DVD±RW DL, CD-RW, LightScribe, OEM Black 8. Karta dźwięk.: Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio 9. Karta sieciowa: Gigabit LAN controller supports 10/100/1000M Ethernet (zintegrowany/a) Inny/a10. Karta graficzna: GeForce 8800GT Asus 512MB, DDR3, HDTV, 2xDVI, PCI-E 11. Obudowa: Revoltec Zirconium Black
09 01 2008 - 23:39
hmm pasywne chlodzenie ? nie wiem jak jest w tym modelu , ale pamietam ze kiedys GF 6600 grzaly sie masakrycznie (te wersje z pasywnym) , to nie przeszkadza w OC karty ? ja wynalazlem Palita 8800GT ktory co dziwne ma 1gb pamieci
za 999zl , cena do przyjecia tylko ze nie czytalem zadnych testow tej karty .. mniej wiecej mam juz obraz komputera ktorego chcialbym zlozyc caly czas jednak sie zastanawiam nad plyta glowna .... czy warto pakowac sie w ten nowy chipset X38 (drozszy oczywiste) czy P35 wystarczy... no i przede wszystkim JAKA firma ?
Abit slyszalem ze ostatnio rzeczywiscie zrobil sie overclockerski , co do Asusa to mam niemile doswiadczenia bo od 3 lat ponad jade na plycie glownej (A7N8X) ktora piszczy! tzn material uzyty na cewki jest widocznie slabej jakosc bo one normalnie piszcza, taki metaliczny dzwiek uzalezniony od ...krotko mowiac obciazenia kompa i co ciekawe im bardziej zazynam proca (np. gra , ale wystarczy film) to tym mniej piszczy
Gigabyte? jakis taki zbyt popularny mi sie wydaje
ale do tej pory nie spotkalem sie z negatywnymi opiniami ,btw slyszalem ze win xp muli jak masz 4gb ramca
? ze w tym przypadku im wiecej powyzej 2gb tym gorzej, ze tylko w viscie to ma sens
09 01 2008 - 12:16
powiedz mi , z twojej plyty glownej (Abit AB9 QuadGT ) jestes zadowolony ? aha i czemu akurat SPARKLE (GeForce 8800GT) ?
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Posty: cyprianmeister
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość