Skocz do zawartości

comett

OFFLINE Ostatnio: 14 04 2009 20:02
-----

Moje tematy

Laptop do 2500-3000 zł + porady

12 04 2009 - 20:52

Witam. Tak jak w temacie: jestem zainteresowany laptopem do 2500-3000zł (ciezko mi jeszcze na obecna chwile powiedziec czy bardziej 2500 czy moze 3000 ale to ten przedzial). Ma to byc prezent dla brata i tu pojawia sie pierwsze moje pytanie bo jestem troszke nie w temacie jesli chodzi o wydajnosc. Brat na obecna chwile na PC gra w gry typu GTA:San Andreas i Call of Duty: Modern Warfare i chciałbym, zeby sie dowiedziec czy jest szansa zeby te gry chodzili normalnie na takim sprzecie w w/w przedziale cenowym. Rozgladalem sie troche na allegro i zauwazylem, ze mase jest laptopow, do ktorych wciskane sa zalosne grafiki i na pewno chcialbym tego uniknac.... zauwazylem ze jest opcja w filtrach cos a'a karty dedykowane przez co pozwala na znalezienie lapka z lepszymi parametrami.

Na pewno nie zalezy mi na laptopie z 5gb ramu albo dyskiem terabajtowym. Wydaje mi sie powinien w nim byc zwykly procek 2rdzeniowy i minimalnie 2mb cache ( mam racje ? ), ram wydaje mi sie ze 2gb wystarczy spokojnie, dysk wydaje mi sie ze tez 200gb wystarczy w zupelnosci no i zostaje grafika, ktora jest najwazniejsza o czym pisalem powyzej. Brat po prostu lubi pograc w gry i raczej nie zmusze go do przesiadki z gta czy cod'a na jakies starocie. Ale nie jest przekonany co do wydajnosci kart graficznych. Czy jest szansa zeby kupic takie laptopa jak ja mysle z grafika ktora bylaby w stanie pociagnac CONAJMNIEJ w/w tytuły ? Rozgladalem sie na allegro poza samymi grafami i widze jakies gf-y 8600 GT (taka mam w PC), 9300, 9600 itp ale no nie jestem po prostu sam okreslic jak to wszystko bedzie dzialac bo nigdy nie siedzialem w laptopach.

Aaaa i jeszcze bym zapomnial: czy hdmi w takim sprzecie jest mozliwe bo fajna sprawa zrzucic ekran na TV :P

Prosze o porady :P

Pozdrawiam