- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Posty: cobi_69
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 16
- Odwiedzin: 960
- Tytuł: Początkujący
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
O mnie
-
Jaki posiadasz system operacyjny?
Windowsa XP Professional
Moje posty
W temacie: Kompatybilność SP3 ze sterownikami myszki A4Tech na USB
02 02 2010 - 10:26
Wszystko się wyjaśniło, sterowniki które były dodawane do myszki (skopiowałem je na dysk twardy i to chyba był powód czemu nie działały bo coś się musiało źle/nie skopiować) nie działały ale po skontaktowaniu się z A4-Tech Support'em przesłali mi te same sterowniki, te działały. Co do sterowników które można pobrać z oficjalnej strony producenta to okazało się że nastąpiła pomyłka, bo w linku znajdowały się sterowniki Oscara, które nie są dedykowane do tej myszki (choć wg. programu moja myszka ma te same przyciski, funkcje i wygląda nieomal że identycznie). W każdym razie szkoda tylko tych sterowników Oscara bo dają dużo większe możliwości niż standardowe sterowniki producenta.
W temacie: Kompatybilność SP3 ze sterownikami myszki A4Tech na USB
31 01 2010 - 18:32
Zrobione i dalej nie działa.Ściągnij sobie stąd: http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=K7NF2-RAID&o=XP może drivery chipsetu, (NVIDIA all in 1 driver package ver.5.10), może to pomoże, zainstaluj to już po instalacji service packa 3.
Zrobione, ale po przełożeniu do innego portu wykrywa sprzęt i dalej jest wykrywana jako zwykła mysz interfejsu HID, nie ma możliwości wybory sterowników, a sam nie widzi ją jako sprzę A4 Tech.Spróbuj jeszcze PO instalacji sterowników, usunąć myszkę z systemu, albo po prostu wyciągnąć kabel z portu USB i przełożyć do innego. Żeby w momencie wykrywania jej po raz "pierwszy", mógł od razu wybrać sterowniki producenta. Miałem bardzo podobny problem z Logitechem MX620 pod Windowsem 7 i taka metoda pomogła.
Zrobione i dalej nie działa.Względnie w menedżerze urządzeń usunąć wszystkie kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej (po restarcie komp sam sobie bazę zaktualizuje i odbuduje).
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Posty: cobi_69
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość