Skocz do zawartości

Zdjęcie

[cd/dvd] Nero błędnie wskazuje wolne miejsce

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Margo:)

Margo:)

Nowy

• 3 postów

Napisano 06 11 2006 - 16:19

Witam, mam mały problemik z nero. Jakiś czas temu podczas nagrywania płyt tym programem pojawił się następujący błąd- nagrywało się do pewnego momentu a później się tak jak gdyby program zawieszał, przy czym nie pojawiał się żadny komunikat! Wówczas wystarczało odinstalować tę wersję nero i zainstalować inną. Wówczas dało się już nagrywać :D Niestety osttanim czasem zauważyłam,że znowu nero zaczyna wariować :D :angry2: Podczas dogrywania kolejnych rzeczy na płyty widzi błędnie wolne miejsce :excl: Na niektorych płytach widzi je poprawnie i podczas odświeżania sesji, po wsadzeniu płyty do napędu jak i później gdy chcę dodać jakiś plik do płytki. Natomiast na niektórych płytkach, na których de facto jest jeszcze miejsce pokazuje się podczas odświeżania sesji po wsadzeniu płytki do napędu prawdziwa ilość zajmowanego miejsca a jak później chcę dodać jakiś plik to w nero burning-rom pokazuje zajęte miejsce o jakiś plik albo pokazuje jakby na płytce było 2 razy to samo, a poza tym wyświetlają się pliki i katalogi, które są nagrane a które można modyfikować, np. usuwać :D :D co się dzieje z nero i jak można to naprawić ?? :)

• 0

#2 Gość_Wasacz_*

Gość_Wasacz_*

Napisano 06 11 2006 - 18:03

Która wersja Nero i jaki system?
Jakie to płyty?

W dysku wielosesyjnym każda sesja zajmuje około 10 MB, więc jeśli nagrywałaś kilkakrotnie tę samą płytkę mogło się tego trochę nazbierać.

Zobacz, ile wolnego miejsca widzi eksplorator Windows.

Spróbuj nagrać płytkę innym programem.

• 0

#3 Margo:)

Nowy

• 3 postów

Napisano 06 11 2006 - 21:15

dzieki za rady, ale już wcześniej znalazłam rozwiązanie, wystarczyło tylko odznaczyć jedną opcję i działa jak wcześniej :D musiało sie to zaptaszkować jak zainstalowałam nero bo wczesniej mi się wieszało, a nie zauważyłam bo dopiero teraz dogrywałam do płytek wielosesyjnych inne pliki :D

p.s. temat do zamknięcia bądź skasowania.
  • 0

#4 Gość_Wasacz_*

Gość_Wasacz_*

Napisano 06 11 2006 - 21:31

Napisz, co to za opcja, może kiedyś przyda się innym :D
  • 0

#5 Margo:)

Nowy

• 3 postów

Napisano 11 11 2006 - 00:48

Tą opcją jest "Zamień pliki w kompilacji w przypadku, gdy: zmieniła się data pliku lub rozmiar rozmiar...". Oprocz tej opcji można zaznaczyć jeszcze 3 inne. Tzn. są one do ryboru. Odpalając Nero Burning Rom opcje te znajdują się poniżej wyboru czy ma być to pojedyncza sesja, stworzenie wielosesyjnej płytki bądź kontynuacja takiej płytki.

p.s. problem z nero jednak jest nie ten dotyczący wolnego miejsca, bo ten rozwiązany jest już na szczęście :) chodzi o to,że wczoraj raz wyplailam płytkę, później chciałam kolejną i się zatrzymała w pewnym punkcie podczas kompilacji-żaden komunikat nie wyskoczył, który świadczyłby,że padła nagrywarka. Próbowałam na płytkach rw ale to samo było :) Odisntalowałam Nero, zainstalowałam inną wersję. Jedną płytkę dvd mi nie nagrało-pod koniec wyskoczył jakiś błąd [teraz nie pamiętam dokładnie jaki..ale nie był to błąd kalibracji mocy.] później nagrałam raz jeszcze płytkę tego samego producenta i tym razem wszystko przebiegło bez problemu :D dodam,że na innym programie do nagrywania płyt wszytsko wypala świetnie :) tak więc nie jest to wina płyt czy nagrywarki :D :) teraz wersja nero, którą mam zainstlowaną to nero 6.6.0.18..wcześniej też jakąś wersję 6.x.x.x miałam.sama już nie wiem czemu czasem nero świruje :( :) Dołączona grafika czy to może być spowodowane tym,że strasznie jest nagrzany dvd-rom..tzn. płytka, która była w środku jets ciepła ?? :D

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych