Od jakiegoś czasu mój kumputer czasami ma spore kłopoty z odświeżaniem (przede wszystkim na przeglądarce przy przewijaniu, filmach na yt i w csie). Próbowałem zmieniać monitor, zmieniać stery od grafiki, czyściłem wiatraczki itd. Jakoś przez przypadek wszedłem w aplikację monitor zasobów i w zakładce pamięć mam podskakujące czasami nawet do 100 błędy sprzętowe/s. Występują one zazwyczaj wtedy,kiedy mam owe ścinki. Czy jest to wina pamięci? Jak mogę to naprawić?
PS. Te ścinki wyglądają mniejwięcej tak że wzdłuż ekranu mam zazwyczaj jedną pionową kreskę i przy przewijaniu nakłada mi tak jakby obraz z linijki wyżej, najbardziej mi to przypomina przewijanie bez zainstalowanych sterowników do karty graficznej. Te kreski występują na różnych wysokościach, raz przycina mi na samej górze, innym razem z dołu, a czasami na środku. Jeśli nie jest to problem pamięci ram to proszę abyście przenieśli to do odpowiedniego działu.
Pozdrawiam i proszę o pomoc.
PS2. Mam 4gb pamięci goodram dokładnie ten model http://www.morele.net/pamiec-goodram-ddr3-4096mb-pc1333-cl9-gr1333d364l9-4g-294462/
Użytkownik takijeden1 edytował ten post 10 08 2015 - 00:12