Skocz do zawartości

bules

OFFLINE Ostatnio: 08 04 2012 15:58
-----

Moje tematy

[Warcraft III] - Nie można zainstalować

09 07 2008 - 13:18

Instaluje Warcrafta III z oryginalnej płytki po dość długiej przerwie, zarówno na komputerze stacjonarnym oraz laptopie występuje ten sam wcześniej nie spotykany problem, folder z warcraftem "warcraft III" nie chce się włączyć, automatycznie zostaje wyłączone okienko, problem znika kiedy zmieniam nazwę folderu! ;), tak samo się dzieje kiedy tworzę samodzielnie folder o nazwie warcraft III, dalej, kiedy staram się włączyć grę z płytki, pojawia się czarny ekran i podobnie jak z folderem, obraz znika, pojawia się pulpit beż żadnego komunikatu.

Gre instalowalem 100 razy na wszystkie rozne sposoby, probowalem patchowac, instalowac inne sterowniki, wszystko.

mam xp i zadnych problemow z kompem, wczesniej gra dzialala.

Automatycznie zamykające się okno..

09 07 2008 - 13:09

Czegoś takiego nie widziałem jeszcze.

Na dwóch komputerach stojących obok siebie, stacjonarny i laptop, które mają tyle ze sobą wspólnego, że na obydwu w swoim czasie był zainstalowany warcraft III z jednej płytki.

Problem polega na tym, że czy zainstaluje grę Warcraft III czy po prostu stworzę folder Warcraft III to na obydwu komputerach, po otworzeniu takie folderu automatycznie zostaje zamknięte całe okno.

Dodatkowo gra się nie chce włączyć zarówno ze startu jak i płytki, następuje coś podobnego, gra się włącza (czarny ekran) i następnie wyłącza bez żadnego komunikatu.

Wcześniej takiego problemu nie było. Problem dotyczący tylko okna znika kiedy zmieniam nazwę folderu na warcraft II, IV - cokolwiek! oprócz warcraft III, problem dotyczy tylko "warcraft III", starcraft III itp wszystko działa.

Mam Xp, sterowniki, nigdy żadny problemów z kompem.

pozdrawiam

Problem ze sterownikami

28 06 2008 - 16:15

sformatowalem kompa..

po zainstalowaniu sterownikow do karty gfx, resetuje komputer zgodnie z poleceniem i wtedy kiedy powinien pojawic sie pulpit pojawia sie czarny ekran, resetuje komputer i juz wlacza sie normalnie ale sterownik nie dziala choc w systemie jest przypisany do karty graficznej. Mam zainstalowany sp2, framework2, directx9.

probowalem instalowac starsze sterowniki omegi, oryginalnee ati, nic.......

mam karte graficzna radeon 9100
procesor celeron 2Gh
512 ram
system operacyjny windows xp prof

ps

zauwazylem, ze nie ma ikonki directxa w panelu sterowania, choc system informuje, ze jest zainstalowany

Znikajace obrazki

25 06 2008 - 19:44

W komputerze nagle zniknely ikonki, tzn ich grafika, bo najezdzajac na przezroczyste tlo normalnie mozna odpalic wszystko, poznikaly ikonki w paskach, w starcie, wszedzie prawie..

ps

poznikaly ikonki instalowanych aplikacji (word, winamp itp..), wszystkie foldery i programy systemowe widac..