witam,
mam laptopa Toshibe equium a100-027 i mialem na nim preinstalowana viste mur.gif , lecz udało mi sie zainstalowac ostatnio XP z service packiem 2. Problem pojawil mi sie od samego poczatku, gdyz nie chcialo mi instalowac zadnych sterownikow poprabych ze storny producenta, tzn nie chcialy one dzialac. Na szczescie moja kolezanka ma podobnego laptoka wiec wyciagnałem jakims tma programem sterowniki od niej z systemu i wgralem do siebie... i tu calkiem najs poszlo, z malym wyjatkiem... karta dzwiekowa.. tego za cholere nie chce instalowac. mur.gif probowalem juz kazdej metody jaka jest dostepna chyba : aktualizowanie sterow, odinstalowanie starego i zainstalowanie na nowo sterownika, sciaganie wlasnie ze strony producenta itp.. do dzis po starcie XP'ka na poczatku pojawia mi sie kreator wykrywania sprzetu i mowi ze wykrywa sprzet... fajnie ze wykrywa gorzej ze nie chce dzialac nawet jak zainstaluje sterowniki.
prosze was o pomoc bo jestescie mądrzejsi w tych sprawach ode mnie
karta dźwiekowa z systemem SRS Trusurround XT HD audio.
pozdrawiam thumbsup.gif
brak dzwieku w toshiba equium A100-027
Rozpoczęty przez
kelso
, 22 02 2008 18:38
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 22 02 2008 - 18:38
Napisano 24 02 2008 - 11:44
Na 90% to pewnie kwestia HDA Audio i szyny do jego obsługi. W tym temacie rozwiązałem problemy najczęściej występujące podczas instalacji Windows XP na laptopach.
ps. spolszcz temat bo trafi on do kosza!
ps. spolszcz temat bo trafi on do kosza!
Napisano 16 03 2008 - 21:48
witam mam problem mam windowsa xp i to jet laptop po wgraniu systemu ponownie i zainstalowaniu wszystkich sterowników okazało sie ze nie ma dzwieku nawet jak sie uruchamia system nie ma dzwieku no i nie ma ikonki na pasku zadan koło zegara pownno byc taki głosniczek ale go nie ma w panelu sterowania > dzwiek i urzadzenia wyskskuje okienko no i tam nic nie moge zmienic jest na szarym tle sterowniki sa ale dzwieku nadal nie ma w biosie przywróciłem fabryczne ustawienia no i nie wiem co dalej robic prosze o pomoc w tej sprawie co jest nie tak?????
// dopisz model laptoka - plus1.
// dopisz model laptoka - plus1.
Użytkownik plus-1 edytował ten post 16 03 2008 - 22:32
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych