Skocz do zawartości

brak aktualizacji [avast]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość_Anonymous_*

Gość_Anonymous_*

Napisano 17 05 2006 - 13:58

prosz o porade na temat dlaczego mój awast nie pobiera aktualizacji

• 0

#2 Gość_Anonymous_*

Gość_Anonymous_*

Napisano 17 05 2006 - 17:23

Na samym początku upewnij sie, ze avast jest zarejestrowany. Jeśli tak (i ikona w zasobniku pojawia sie), kliknij na ikone prawym przyciskiem, nastepnie wybierz Aktualizacje->Aktualizuj baze i AVS (reczne wymuszenie aktualizacji). Oczywiście zakladam, ze ochrona dostepowa jest wlączona (ikona obraca sie podczas pracy na komputerze). Napisz, jakie efekty :P

• 0

#3 Gość_Anonymous_*

Gość_Anonymous_*

Napisano 17 05 2006 - 19:32

A wyskakuje ze nie moze zaktualizowac, czy poprostu nic nie robi?
  • 0

#4 Gość_Anonymous_*

Gość_Anonymous_*

Napisano 17 05 2006 - 21:49

wyskakuje ze nie moze polączyc sie z serwerem ale ikona obraca sie a ponadto wymuszalem aktualizacje recznie a jak upewnic sie czy awast jest zarejestrowany
//
nie mozna wybrac serwera do ściągniecia plików tak brzmi tekst komunikatu przy próbie recznej aktualizacji co mam zrobic moze poprostu ściągnąc nowego awasta?
  • 0

#5 Gość_Anonymous_*

Gość_Anonymous_*

Napisano 18 05 2006 - 02:41

nie mozna wybrac serwera do ściągniecia plików tak brzmi tekst komunikatu przy próbie recznej aktualizacji co mam zrobic moze poprostu ściągnąc nowego awasta?

Prawdopodobnie masz uszkodzoną lub usunietą baze serwerów. Wchodzisz na strone http://download42.avast.com//iavs4x/servers.def lub klikasz na link prawym przyciskiem i zapisujesz plik jako servers.def. Nastepnie kopiujesz plik do folderu Setup Avasta (nadpisując stary). Jeśli to nie pomoze - reinstalujesz program :P
  • 0

#6 Gość_Anonymous_*

Gość_Anonymous_*

Napisano 18 05 2006 - 22:07

dzieki za porade wszystko jest ok mój dziewiecioletni syn na podstawie twoich informacji doszedl jak to zrobic, pozdrawiam

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych