prosz o porade na temat dlaczego mój awast nie pobiera aktualizacji
brak aktualizacji [avast]
Rozpoczęty przez
Gość_Anonymous_*
, 17 05 2006 13:58
5 odpowiedzi w tym temacie
Gość_Anonymous_*
Napisano 17 05 2006 - 13:58
Gość_Anonymous_*
Napisano 17 05 2006 - 17:23
Na samym początku upewnij sie, ze avast jest zarejestrowany. Jeśli tak (i ikona w zasobniku pojawia sie), kliknij na ikone prawym przyciskiem, nastepnie wybierz Aktualizacje->Aktualizuj baze i AVS (reczne wymuszenie aktualizacji). Oczywiście zakladam, ze ochrona dostepowa jest wlączona (ikona obraca sie podczas pracy na komputerze). Napisz, jakie efekty
Gość_Anonymous_*
Napisano 17 05 2006 - 19:32
A wyskakuje ze nie moze zaktualizowac, czy poprostu nic nie robi?
Gość_Anonymous_*
Napisano 17 05 2006 - 21:49
wyskakuje ze nie moze polączyc sie z serwerem ale ikona obraca sie a ponadto wymuszalem aktualizacje recznie a jak upewnic sie czy awast jest zarejestrowany
//
nie mozna wybrac serwera do ściągniecia plików tak brzmi tekst komunikatu przy próbie recznej aktualizacji co mam zrobic moze poprostu ściągnąc nowego awasta?
//
nie mozna wybrac serwera do ściągniecia plików tak brzmi tekst komunikatu przy próbie recznej aktualizacji co mam zrobic moze poprostu ściągnąc nowego awasta?
Gość_Anonymous_*
Napisano 18 05 2006 - 02:41
Prawdopodobnie masz uszkodzoną lub usunietą baze serwerów. Wchodzisz na strone http://download42.avast.com//iavs4x/servers.def lub klikasz na link prawym przyciskiem i zapisujesz plik jako servers.def. Nastepnie kopiujesz plik do folderu Setup Avasta (nadpisując stary). Jeśli to nie pomoze - reinstalujesz programnie mozna wybrac serwera do ściągniecia plików tak brzmi tekst komunikatu przy próbie recznej aktualizacji co mam zrobic moze poprostu ściągnąc nowego awasta?
Gość_Anonymous_*
Napisano 18 05 2006 - 22:07
dzieki za porade wszystko jest ok mój dziewiecioletni syn na podstawie twoich informacji doszedl jak to zrobic, pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych