Skocz do zawartości

bong44

OFFLINE Ostatnio: 06 01 2013 15:59
-----

Moje posty

W temacie: Część głośników nie działa, karta sound blaster x - fi

06 01 2013 - 15:59

Mam windows Xp. Zastanawiam się czy nie jest to kwestia podłączenia głośników. Coś kojarzę, że przy podłączeniu trzeba je było oznaczyć naklejkami. Myślę też, czy nie jest to uszkodzenie głośników (choć wszystkie podłączane pod lewy przód, działają poprawnie). To trochę irytujące bo karta i głośniki jednej firmy a i tak nie chcą działać.

29 12 2012 - 14:20

Może ma ktoś pomysł, jak prawidłowo podłączyć te głośniki (creative inspire p5800). Przy każdym ustawieniu działają tylko przedni lewy, central i subwoofer.

26 12 2012 - 01:14

Problem w tym, że nie działają tylne i prawy przód. Głośniki podłączałem na różne sposoby i w najlepszej wersji działają centralny, prawy przedni i subwoofer. Instrukcji od głośników nie mam, ale to nie jest chyba wielka filozofia. Kiedy przemieniam zieloną wtyczkę z czarną to te 'niedziałające' działają, jednak nigdy nie da się ustawić żeby działały wszystkie sześć.

26 12 2012 - 00:31

Też wydaje mi się, że może być to kwestia podłączenia, chociaż próbowałem już wszystkich ustawień. Nie wiem czy ma to znaczenie, ale głośniki nie są oznaczone i podłączałem je metodą prób i błędów. Mam windows xp i jest tam wszystko prawidłowo ustawione, podobnie w creativie, gdzie nie słychać ich przy testowaniu.

25 12 2012 - 13:19

Wszędzie nie działą Ci dźwięk przestrzenny? W aplikacjach do muzyki, typu AIMP, Winamp? W aplikacjach do odtwarzania filmów np. Media Player Classic? A jak jest w grach lub na YouTube? Czy podczas testowania konfiguracji dźwięku w Windows grają wszystkie głośniki? Zainstalowałeś kodeki, AC3?

Dźwięk nie działa przy testowaniu i wymienione głośniki nie działają wszędzie (centralny, lewy przód i subwoofer działają bez zarzutu, 'widzi je przy testowaniu) . Sterowniki i kodeki mam zainstalowane.