Skocz do zawartości

bomba1982

OFFLINE Ostatnio: 19 12 2007 02:08
-----

Moje posty

W temacie: Zmiana napiecia za pomoca zworek

05 12 2007 - 22:01

tak robilem razem z kumplem i mam w tej chwili aktualny

W temacie: Zmiana napiecia za pomoca zworek

03 12 2007 - 21:37

szczerze/ to jak komus sie chciało bawic w robienie fot, to mógłby sprawdzić sam w dokumentacje płyty.Inna sprawa niech zmierzy napięcia na wyj/wej ale nie softwerowo, zobaczymy czy płyta je trzyma.

czlowieku nie bawilem sie w robienie fotek tylko kumpel mi przeslal a typ i tak widac a jesli chodzi o napiecie to nie mam jak jego zmierzyc inaczejniz softem lub w biosie

negima no przecież widać - Shuttle AV49PManual - http://www.orpheuscomputing.com/downloads/...49PN_manual.pdfbomba1982 - kto Ci powidział że masz za niskie ? Może zasilacz nie daje rady i trzeba się zastanowić nad jego wymianą ? A może kondensatory na płycie spuchniętee i nie daja rady ? No i najwazniejsze - jakie sa te napięcia.Swoja drogą - jak popatrzysz w manual to widać, że nie ma zworek regulujących napięcie

mam 1.49 V wiec jest za niskie skoro mam resety kompa a zasilacz nowy i kondensatory wporzo(to jak mam je zmienic skoro w biosie nie idzie i zworek brak???)

W temacie: Komputer się nie uruchamia/zawiesza

16 11 2007 - 02:28

zasilacz nowy 400W chiefteca a napiecie to:
<<<<<<<<<<<<napiecie rdzenia 1.52 V>>>>>>>>>>>>>>>.

napiecie We/Wy 1.475-1.55 V
Typowa moc 38.7-89.0 W (zalezna od szybkosci procesora)
Maksymaln moc 49-109 W (zalezna od szybkosci procesora)

Dane z everest Ultimate Edition w wlasciwosciach procesora

14 11 2007 - 20:33

wiec powiem tak-nie mam od kogo pozyczyc w/w pamieci ale dalem swoja kumplowi na 3 dni i wszystko gra a pamiec faktycznie chodzi na 400MHz i tak jest napisane na kosci.wiec pamiec raczej dobra czy nie?????????skoro u kumpla chodzi

07 11 2007 - 12:02

ja w biosie nie moge zmienic a zworkami nie wiem jak sie poslugiwac mam ta oto plyte glowna moze ktos pomoze