Skocz do zawartości

blueorchid

OFFLINE Ostatnio: 12 06 2011 19:29
-----

Moje tematy

Nowy laptop się wyłącza DELL INSPIRON

12 06 2011 - 18:10

Witam
Kupiłam nowego laptopa DELL INSPIRON 15R, w zeszłym tygodniu doszedł do mnie,oryginalnie zapakowany bez żadnych widocznych uszkodzeń opakowania itp...Przeze mnie nie został on uszkodzony, nie spadl mi ani nic z tych rzeczy...jako, że to nowa rzecz to obchodzę sie z nim jak z jajkiem.
Włączyłam go raz aby zobaczyc czy wszytsko działa i chwilke pokorzystalam, wszystko było ok. Następnego dnia korzystałam z niego juz troche dluzej i nagle sie wyłączył, przez chwile nie dało się go uruchomi ponownie(gdy naciskałam przycisk to migał i nic...) jeszcze kilka razy od tamtego momentu go włączałam i teraz juz cały czas sie tak dzieje :/ wyłączył sie zarówno bez ładowarki(mimo ze naładowany na 100%) jak i z nia, podczas korzystania (dosyc szybko) a nawet jak tylko sobie stał włączony (po dłuższym czasie) Co to może byc? Jako, że laptop jest nowy i korzystałam z niego zaledwie kilka razy przez niezbyt długi czas(a juz za drugim razem sie wyłączył) to czy sprzedający powinien mi go wymienic na nowego lub oddac mi pieniądze? (był kupiony na allegro od sprzedającego który jets oficjalnym partnerem Dell czy cos w tym stylu, na aukcji było napisane, że jest fabrycznie nowy i fabrycznie zapakowany)nie chciala bym go oddawac na gawarancje czy tam do serwisu(no bo bez jaj, nie bede do naprawy dawała laptopa który ma ledwo co tydzien a cały dotychczasowy czas bardzo delikatnego korzystania z niego po zsumowaniu to bedzie moze jeden dzien) :/ w koncu jest nowiutki wiec domyślam sie, że po prostu musiał do mnie przyjść jakis uszkodzony egzemplarz :/ jutro moj tata ma dzwonic do nich ale chciałabym sie mniej wiecej dowiedziec co i jak, może ktoś się orientuje .
A jeszcze dodam ze sie troszke nagrzewa u gory z lewej strony gdzie jest wiatraczek, jednak wylaczyl sie ostatnim razem gdy nawet nie byl nagrzany.