- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Tematy: blexon
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 2
- Odwiedzin: 824
- Tytuł: Nowy
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
O mnie
-
GG
7282574
-
Jaki posiadasz system operacyjny?
windows
0
Neutralna
Moje tematy
PowerPoint
05 12 2008 - 01:59
Mam mały problem, a właściwie zamienił się w duży otóż stworzyłem prezentację w power poincie z takim menu wyboru. I schemat wygląda tak, że na drugim slajdzie jest 4 okienkowe menu wyboru. Jeżeli wybierzemy cokolwiek z opcji to poleci dokładnie tak jak ma lecieć prezentacja. Jeżeli dany temat się skończy to pojawia się slajd coś w stylu "powrót do menu". Oczywiście zależało mi by w każdym z tych 5 slajdów kluczowych (to jest w menu wyboru w slajdzie drugim i 4 slajdach "powrotu do menu") ktoś przez pomyłkę nie kliknął np w tło i żeby prezentacja nie poleciała sobie swoim torem. Więc wydawało mi się to oczywiste, że w opcjach "przejścia slajdu" nie zaznaczać ani "po kliknięciu myszą", ani "automatycznie". Rzeczywiście zaowocowało to tym, że w tych kluczowych slajdach nie da się przerzucić slajdu dalej. Trzeba coś wybrać co jest do wyboru myszką i wtedy poleciała dalej. Jednak koleżanka w pracy mnie zakasowała. Ogląda prezentację, ładuje się menu a ta wciska spację i prezentacja przeskakuje dalej O_o trochę mnie to rozsypało bo mimo tej blokady "na myszkę" zarówno spacją i strzałkami prawo/lewo można przesuwać dowolnie prezentację. Oczywiście jak można się domyśleć zależy mi na takim skonfigurowaniu odtwarzania prezentacji by można było klikać tylko myszą. By kliknięcie spacji nic nie dawało, a tym samym nie rozsypywało mi pokazu. Z góry dziękuje za pomoc.
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Tematy: blexon
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość