Skocz do zawartości

bk-kuba

OFFLINE Ostatnio: 20 08 2006 17:02
-----

Moje tematy

Jak zrobić partycję w "Zarządzanie dyskami"

20 08 2006 - 12:53

Ja mam takie pytanko. Ten wspaniały program który tak wszyscy chwalą PM8 w wersji demo nie tworzy partycji tylko pokazuje jak można to zrobić. A ja nie mam zamiaru kupować tego programu po to tylko aby na 1 góra 2 godziny zrobić partycję. Więc mam pytanko ł jak tego dokonać w Systemie Windows XP. Wiem ,że można w "Zarządzaniem dyskami" Więc mam dysk c: „podstawowy” i nie mogę stworzyć partycji. Czy mam go przekonwertować na dysk „dynamiczny”?

P.S. Klikałem myszką w szędzie powtarzam WSZĘDZIE i każdym guzikiem i niewyskakiwała mi opcja NOWA PARTYCJA!Dołączona grafika!Dołączona grafika

P.S. 2 Chodzi o to ,że chce skasować Windows XP Pro i zainstalować XP HE. Więc muszę sformatować dysk. A mam kilka plików które muszę zachować a nie mam nagrywarki CD.

P.S. 3 Znalazłem jakiś program podobny do PM8 i kiedy zrobiłem partycję i zrestartowałem kompa w systemie dosowskim kiedy system dzielił partycję po pewnym czasie wyskoczył error coś o nie prawidlowych blokach (zrobiłem wcześniej DEFRAG i SCANDISK)