Skocz do zawartości

biskup

OFFLINE Ostatnio: 16 01 2007 20:46
-----

Moje posty

W temacie: Oceniamy avatary

24 09 2006 - 13:53

@Króliczek
10 do 10/10
Chyba nie ma potrzeby wyjaśnienia, dlaczego ocena, aż tak wysoka :P

Pozdrawiam,
biskup

W temacie: Nowa gra

30 08 2006 - 01:05

Kołpak.

Pozdrawiam,
biskup

W temacie: Najgorsza gra jaka działała na waszych "pudłach"

29 08 2006 - 21:18

Nie no Saletra! Bez yay! Godfather to poważna gierka! Ten klimacik gangsterski, naprawde duży plus!

Co do Tibii, sam w to grałem i to nie mało, bo 3 lata. Kiedy zaczynałem ta gra naprawdę miała bardzo fajny klimacik bez żadnych, jak to słusznie nazwał Siwy, przedszkolaków. Teraz już sam w to nie gram, mam ciekawsze sprawy na głowie :D.

Nie no! Gierku23! Elastomania to jest bardzo fajna gra! Co do wormsów to się zgodzę, ta seria podobała mi się do wersji 4, czyli Worms World Party. Później zrobiło się Te eR A Gie I Ce Zet eN I E...

A sam z siebie, nie lubie gier sportowych. Takich jak FIFA, NBA Live, NHL, Golf i inne takie popierdółki. Sport uprawiamy na dworze :P.
I nienawidzę przygodówek! Za dużo myślenia i kombinowania jak dla mnie :D Nie no, ale tak serio to nie lubie gier gdzie nic się nie dzieje, żadnej akcji. Nie lubię gdy chodzę po całym świecie gry, żeby znaleźć jakiś zwój, który mi powie gdzie jest klucz, którym otworze drzwi za którymi jest dźwignia, która otwiera klatkę z przyjacielsko nastawionym trolem, który pomaga Ci uwolnić Twoją zgubioną siostrę :D

Pozdrawiam,
biskup

W temacie: Pochwal się swoim sprzętem.

28 08 2006 - 19:54

Procesor: Intel Pentium 4 2400 MHz
Płyta główna: Asus P4S533 (socket 478)
Pamięć: 256 DDRAM
Karta graficzna: NVIDIAGeForce FX5200 128 MB
Karta dźwiękowa: SB Live! 5.1
Karta sieciowa: Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC
Dysk twardy: Seagate 80 GB Barracuda 7200.9 (2MB, ATA/100)
Napęd dysków: LG DVD-ROM
System operacyjny: Windows XP Professional + Service Pack 2

Sprzęt ma 4 lata, wymienana była tylko karta graficzna. Cóż, teraz na pewno bym takiej nie wziął ^_^

Pozdrawiam,
biskup

W temacie: Licencje Windows

28 08 2006 - 19:16

1. Jak wygląda sprawa w przypadku licencji, OEM, BOX jak i licencji zbiorowych?
[CLICK]

2. Jakie wersje wolno przenosić na inne komputery/odsprzedawać?
Prócz OEM, podejrzewam, że żadnej. Przy okazji, ŻADNA z obecnych umów licencyjnych nie gwartantuje prawa do równoległego używania programu komputerowego.

3. Jak wygląda i przebiaga sposób aktywacji?
4. Czy system zainstalowany na innym komputerze niż ten na którym był pierwotnie aktywowany, da sie ponownie aktywować i czy będzie działał (mimo złamania zasad licencjonowania)?
5. Czy aktywację można pominąć?

[CLICK]

6. W przypadku jakich licencji wolno dokonywać zmian w konfiguracji sprzętowej komputera?
Można w każdej z tym, że aktywacja produktu dopuszcza pewne zmiany konfiguracji sprzętowej, tak by użytkownicy mogli zmienić sprzęt bez potrzeby kolejnej Aktywacji Produktu. Jeśli jednak użytkownik dokona całkowitej zmiany sprzętu, wymagana będzie ponowna Aktywacja Produktu. Ponowna aktywacja musi zostać dokonana telefonicznie poprzez kontakt z przedstawicielem biura obsługi klienta Microsoft.

Źródło: [Microsoft FAQ]

Pozdrawiam,
biskup