Skocz do zawartości

bigsyke

OFFLINE Ostatnio: 31 03 2008 13:40
-----

Moje tematy

słaba jakość dźwięku

23 11 2006 - 14:08

Witam

Zakupiłem ostatnio głośniki Creative T6100 i jakość dźwięku na nich jest poprostu fatalna. Szczególnie jeśli chodzi o bass :/ Jest on ustawiony praktycznie na minimum i przy głośno grającym sprzęcie ma się wrażenie, że subwoofer jest plastikowy ;) Zestaw jest podłączony do 6-kanałowej karty C-Media 8738/C3DX (ma ona juz chyba ze 4 lata) i moje pytanie jest takie: czy na zła jakość dźwięku ma wpływ moja karta ? Może powinienem kupic jakąś karte Sound Blaster Audigy ?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

problem z karta z portami usb

03 11 2006 - 19:36

moj problem dotyczy sprzetu jak w temacie. mianowicie w komputerze mam 2 porty usb na plycie glownej oraz 2 na owej karcie PCI. pod porty plyty mam podlaczone: modem od neostrady (standardowy Sagem) oraz klawiature. natomiast pod jeden z portow na karcie myszke Logitech MX500. problem polega na tym, ze myszka co jakis czas zawiesza sie na jakies 0,5 - 1 sek. kiedy zamienie miejsce podpiecia z klawiatura wszystko jest ok, ale wtedy podczas urachamiania komputera wyskakuje napis, ze nie ma klawiatury (rozumiem ze sterowniki karty z usb laduja sie jakos pozniej podczas ladowania sie systemu - windows xp professional edition). Cala ta sprawa ma chyba zwiazek z jakims systemem przerwan, ale niestety nie znam sie na tym i prosze o pomoc: co nalezy zrobic, aby nie wystepowaly przerwania na myszce. Podczas grania w cs'a przerwania te sa jeszcze wieksze i wystepuja nawet wtedy, gdy myszka jest podpieta do usb plyty glownej. Sparwdzalem system pod katem jakichs syfow i nic nie wykrylo - uzywalem skanerow online oraz programow hijackthis i silentrunners.