Skocz do zawartości

berni

OFFLINE Ostatnio: 10 02 2008 16:30
-----

Moje tematy

Nie ładują się strony www

10 02 2008 - 13:41

Witam,
Podczas, gdy jest włączony klient torrenta w ogóle nie ładują mi się strony www.
Nie jest to wina łącza, gdyż posiadam akademickie łącze a klient ściąga jeden torrent np. z prędkością 20 kB/s a strony się nie ładują. Coś się namieszało w systemie, bo jeszcze parę dni wcześniej ściągałem torrenty z łączną prędkością np. 2MB/s a www ładowały mi się normalnie.
Kiedyś miałem podobny problem, pamiętam, że trzeba było zmienić ilość maksymalnych połączeń, jakoś tak, ale nie pamiętam jak to się robiło.
Ma ktoś jakiś pomysł?

pzdr

Uszkodzone sloty PCI?

05 02 2008 - 20:36

Witam,
Posiadam płytę główną ASUS A7N8X-X. Do tej pory korzystałem z karty dźwiękowej zintegrowanej na płycie po jakimś czasie kupiłem Sound Blaster Xi-Fi. Podłączyłem ją na slocie PCI. Komputer wykrył płytę zainstalowałem sterowniki, w menedżerze urządzeń wszystko było ok, urządzenie działa sprawnie, ale nie było dźwięku a mp3 wyłączały się samoczynnie po kilku sekundach(przy pierwszych sekundach też nie było dźwięku). Próbowałem na każdym slocie z tym samym rezultatem. Kartę dźwiękową podłączyłem na innym kompie od razu grała bez żadnych problemów. Próbowałem jeszcze wpiąć kartę sieciową na PCI i inną dźwiękówkę(SB Live). Sieciówka była ciągle widoczna jako nieznane urządzenie, natomiast SB Live się zainstalował, ale również zero dźwięków. Powtórzyłem wszystko po reinstalacji Wina, te same objawy.

Myślę, że sprzętowo coś się stało z tymi slotami PCI, kondensatory wyglądają elegancko, płyta wygląda wręcz jak nowa(zero uszkodzeń mechanicznych itp.) BIOS najnowszy.
Nie wiem już co mogę zrobić w tym temacie software`owo. Można jakoś w domowy sposób naprawić płytę hardware`owo??

Ma ktoś jakiś pomysł?

Za pomoc z góry dzięki
Pozdrawiam

Błąd: Odmowa dostępu

05 02 2008 - 17:34

Witam,
Mam problem następującej treści.
Podczas kopiowania całych katalogów na jedną z partycji dysku, ciągle wyskakuje błąd:
"Nie można utworzyć lub zmienić (nazwa kopiowanego katalogu): Odmowa dostępu
Sprawdź, czy dysk nie jest zapełniony lub chroniony przed zapisem oraz, czy plik nie jest używany."

Podczas kopiowania pojedynczych plików wszystko jest ok.
Również podczas ściągania torrent`ów wyskakuje błąd torrenta:odmowa dostępu, gdy przekierowuje ściąganie na drugą partycję wszystko działa bez zarzutu.

Co jest więc grane?

Dwie instalacje win xp na jednym dysku, jak usunąć drugą?

02 02 2008 - 00:58

Witam,
Posiadam dwie instalacje windowsa xp na jednym dysku fizycznym, na dwóch oddzielnych partycjach. Jedna instalacja jest na dysku c natomiast druga na dysku g. Chciałem pozbyć się kompletnie drugiej instalacji. Sformatowałem dysk g, ale podczas uruchamiania windowsa ciągle mam do wyboru jedną z dwóch instalacji(oczywiście ta druga nie rusza po formacie) jak z tego bootmenu usunąć wpis o tej drugiej instalacji, żeby od razu odpalała się pierwsza instalacja z dysku c: ?

z gory dzieki za pomoc

pzdr

Problem z kartą SB X-Fi Xtreme Audio

23 01 2008 - 01:35

Witam,
Wczoraj kupiłem w sklepie nową karte Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio:

http://pl.europe.creative.com/products/pro...p;product=15855

wcześniej korzystałem z karty dźwiękowej zintegrowanej 5.1 na płycie głownej. Najpierw usunąłem stery od karty zintegrowanej, następnie w BIOSIE wyłączyłem tą kartę, następnie na szynie PCI zainstalowałem Sound Blastera, po uruchomieniu Wina zainstalowałem stery z płyty.Po ponownym uruchomieniu okazało się, że nie ma dźwięków(z tej karty SB),zrobiłem diagnostykę,niby wszystko jest ok. W panelu sterowania jest włączona karta SB(nic nie jest wyciszone czy coś),wszędzie jest ustawiony sprzęt 5+1(i taki też jest podłączony do karty). Puściłem mp3 z winampa, aimpa i windows media playera, odtwarzacze nie mogły w ogóle odtwarzać mp3`ójek. W Winampie w pluginach z directsound zmieniłem na wav i w konfiguracji ustawiłem karte SB X-fi Xtreme Audio. Mp3`ójki przez pierwsze trzy sekundy "lecą"(chociaż dźwięku nie ma w ogóle) i następnie Winamp się zawiesza. Pomyślałem, że mam jakiś konflikt sterowników. Sformatowałem partycję systemową, zainstalowałem świerzego wina, zainstalowałem sterowniki od grafy i od dźwiękówki(+ Service Pack i aktualizacje), zaktualizowałem sterownik karty dźwiękowej i ten sam problem co przed formatem, dźwięku nie ma. Winamp się zawiesza, zero pomysłów.

Myślałem, że jest to wada karty, ale zainstalowałem na kompie kolegi i u niego wszystko grało jak trzeba.

Ma ktoś jakiś pomysł????? Może płyta główna się gryzie, nie wiem.
Poniżej moja specyfikacja kompa:

Processor
Model : AMD Sempron™ 2200+
Speed : 1.50GHz
Model Number : 2200 (estimated)
Performance Rating : PR2179 (estimated)
Cores per Processor : 1 Unit(s)
Threads per Core : 1 Unit(s)
Internal Data Cache : 64kB Synchronous, Write-Back, 2-way set, 64 byte line size
L2 On-board Cache : 256kB ECC Synchronous, Write-Back, 16-way set, 64 byte line size

Mainboard
Bus(es) : AGP PCI USB i2c/SMBus
MP Support : No
MP APIC : No
System BIOS : Phoenix Technologies, LTD ASUS A7N8X-X ACPI BIOS Rev 1011
System : ASUSTeK Computer INC. A7N8X-X
Mainboard : ASUSTeK Computer INC. A7N8X-X
Total Memory : 768MB DDR-SDRAM

Chipset 1
Model : ASUSTeK Computer Inc nForce2 AGP Controller
Front Side Bus Speed : 2x 167MHz (334MHz data rate)
Total Memory : 768MB DDR-SDRAM
Memory Bus Speed : 2x 200MHz (400MHz data rate)

Video System
Monitor/Panel : Plug and Play Monitor
Adapter : NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X

Physical Storage Devices
Hard Disk : ST3250620A (233GB)
CD-ROM/DVD : LITE-ON DVDRW SHM-165P6S (CD 48X Rd, 48X Wr) (DVD 6X Rd, 6X Wr)
CD-ROM/DVD : PM7222I TMC905Y SCSI CdRom Device (CD 32X Rd) (DVD 4X Rd)

Logical Storage Devices
Hard Disk (C:) : 20GB (13GB, 66% Free Space) (NTFS)
dane (D:) : 98GB (1.4GB, 1% Free Space) (NTFS)
magazyn (E:) : 115GB (6.8GB, 6% Free Space) (NTFS)
CD-ROM/DVD (F:) : N/A
OFFICE2007PL (G:) : 682MB (CDFS)

Peripherals
USB Controller/Hub : Standard OpenHCD USB Host Controller
USB Controller/Hub : Standard OpenHCD USB Host Controller
USB Controller/Hub : Standard Enhanced PCI to USB Host Controller
USB Controller/Hub : USB Root Hub
Keyboard : Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard
Mouse : HID-compliant mouse
Human Interface : USB Human Interface Device

MultiMedia Device(s)
Device : NVIDIA® nForce™ MIDI UART
Device : Standard Game Port
Device : Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio

Printers and Faxes
Model : Wysyłanie do programu OneNote 2007

Power Management
AC Line Status : On-Line

Operating System(s)
Windows System : Microsoft Windows XP/2002 Professional 5.01.2600 (Service Pack 2)

Network Services
Adapter : NVIDIA nForce Networking Controller

Performance Tips
Notice 5901 : CD 1x= 150kB/s; Exercise caution when comparing measured versus published ratings.
Notice 5902 : DVD 1x= 11.08Mbps Exercise caution when comparing measured versus published ratings.
Tip 2 : Double-click tip or press Enter while a tip is selected for more information about the tip.

Za jakąkolwiek pomoc z góry dzięki

Pzdr