Skocz do zawartości

bany0592

OFFLINE Ostatnio: 04 04 2012 00:46
-----

Moje posty

W temacie: Sieć LAN z obsługą internetu (mały problem)

27 03 2012 - 21:43

Ok w takim razie jak odłożę trochę pieniędzy to kupie router i będę się dalej bawił. :) Jak to nic nie da to przejdę się do ich siedziby i dowiem się o co im tam dokładnie chodzi. :)

Jeszcze raz wielkie dzięki za zainteresowanie i pomoc. :)
Pozdrawiam.

W temacie: Problem z działaniem internetu po zainstalowaniu sterowników

27 03 2012 - 15:51

Przed formatem też miałeś wersje Windowsa 7 64 bitową? Spróbuj tych sterowników:
Download Atheros Series Wireless Network Adapter Win 7(32bit/64bit) Drivers | Wireless Driver & Software

Opis sterownika na stornie pasuje do twojego Windowsa i modelu karty sieciowej także może coś zaradzi.

27 03 2012 - 14:42

Tak, sieć bez obsługi internetu z działajacym udostepnianiem plików udało mi się stworzyć bez problemu (komputer bozpośrednio do komputera) więc złą konfigurację komputerów można raczej wykluczyć natomiast może coś nie tak jest z tym switchem a dokładnie jego konfiguracją (przyznam się szczerze że nic z nim nie robiłem prócz podłączenia do modemu)?

Dodatkowo sprawdziłem te polecenia:
ping <brama domyślna> - przy tej komędzie oba komputery się znajdują tnz. jest odpowiedź w obie strony (tak nawiasem mówiąc barmy domyśle na obu komputerach są różne od siebie ale to chyba tak powinno być(?)).
ping <IP> - w tym przypadku sprawa wygląda dość ciekawie. Komputer nr.1 otrzymuje odpowiedź od 2 natomiast w drugą stronę pojawia się komunikat: "Upłyną limit czasu żądania".
Może to będzie dla Ciebie jakąś podpowiedzią?

Ewentualnie tak jak piszesz jest coś nie tak moim dostawca. Spróbuję dziś w wolnej chwili znaleźć umowę i dokładnie ją przejrzeć. Jak tam nic nie znajdę i tutaj też nic nie wymyślimy to udam się do ich siedziby i zapytam w czym tkwi problem. ;)

26 03 2012 - 23:37

Tak internet działa jednocześnie na obu komputerach bez żadnych problemów.
Sprawdzałem oba komputery i mają tą samą maskę podsieci natomiast bramy domyśle i adresy IP różnią się od siebie.

Dostawca: Toya
Modem: Scientific Atlanta EPC2203
"Do jakiego internetu?" czyli przewodowego czy bezprzewodowego? Jeśli tak to do przewodowego.

Dzięki za zainteresowanie.

26 03 2012 - 19:25

W takim razie może inaczej zaytam. Jeżeli kupię nowy router/przełącznik to czy przy zakupie w komplecie otrzymam płytę z jakimiś sterownikami które rozwiążą moją zagadkę? Aktualny przełącznik który mam dostałem od znajomego bez niczego także może w tym tkwi problem? Na prawde proszę Was o jakąś wskazówke bo chciałbym to jak najszybciej załątwić i mieć problem z głowy. ;)